Stadion

Mestni stadion je bil popolnoma obnovljen leta 2009. Posodobljen je bil, da bi povečali uporabnost garderob ter potrebnih dodatnih prostorov, ki bi zadostovali potrebam na državnem in evropskem nivoju. Zagotovljeno je večje udobje gledalcev in novinarjev, posodobljena igralna površina omogoča igranje v vseh vremenskih pogojih. Več ima sedaj več parkirnih mest (cca. 100) in nenazadnje, izboljšan je tudi izgled stadiona.

Mestni stadion

Mestni stadion zadostuje pogojem, ki jih zahteva krovna nogometna organizacija NZS za igranje v 1. slovenski ligi ter za tekme, ki jih organizira UEFA (Union of European Football Associations).

Objekt, ki je postavljen med letališčem in pokopališčem uporablja domača članska ekipa ND Primorje za igranje tekem v 3. SNL.

Mestni stadion ima 1630 sedišč, od tega 1358 pokritih. Na vzhodni tribuni je 980 pokritih sedišč, na zahodni pa 650 sedišč (378 pokritih).

Zahodna tribuna Mestnega stadiona

Poleg glavnega igrišča je na voljo še pomožno travnato igrišče dimenzij 102m x 70m, ki nudi možnost izvedbe kvalitetnega treninga ter tekem na nižjem nivoju.

Pomožno igrišče

Nogometno igrišče z umetno travo velikosti 108m x 81m z igralno površino 65m x 105m je namenjeno vadbi ter igranju tekem. Objekt je opremljen z reflektorji, kar omogoča uporabo športne površine tudi v večernih urah. Umetna trava se nahaja v sklopu kompleksa Športnega centra Ajdovščina (Cesta 5. maja 14, Ajdovščina).

Nogometno igrišče z umetno travo (Športni center Ajdovščina)