SELEKCIJA U15 TIK PRED ZAKLJUČKOM JESENSKEGA DELA PRVENSTVA!

Selekcija U15, ki že drugo zaporedno leto nastopa v prvi slovenski nogometni ligi je v ciljni ravnini jesenskega dela prvenstva. V soboto bodo na umetni travi na Policah odigrali še zaostali obračun proti Jadranu iz Divače.

Nogometaši U15, katere vodi Andraž Ivanović, z izkušnjami pa ekipi pomaga tudi Adrijan Fegic je v 10 nastopih zbrala dve zmagi, dva remija in šest porazov ob gol razliki (11:17). Skupno 8 točk trenutno zadošča za 12. mesto izmed 15. ekip (ND Gorica je že na začetku sezone izstopila iz lige). Ob morebitnem uspehu proti Jadranu, pa bi se zavihteli na 11. mesto, ki ga drži ekipa iz Grosupljega.

Največ odigranih minut so zabeležili: Natan Emanuel Skomina (687), kapetan Nejc Prosen (681) in Miha Plahuta (678). Najboljša strelca sta Anej Kobal in Anže Lisjak s po tremi zadetki.

Andraž Ivanović (glavni trener U15):

”Prvi del sezone se počasi zaključuje. V soboto nas sicer čaka še pomembna tekma z Divačo, vendar nekatere zaključke prvega dela lahko že podamo. Osebno sem s prvim delom zadovoljen, kljub mogoče manjšem točkovnem izkupičku, v kolikor nam uspe premagati Divačo bomo imeli 11 točk kar nas bo uvrščalo na 11. mesto med 16 ekip v 1.ligi U15. V marcu pa nas nato čakajo še tri tekme proti na papirju lažjim nasprotnikom, kjer bomo skušali loviti sredino lestvice, kar si po prikazanem v tem delu realno tudi zaslužimo. Treba je omeniti precej neugoden razpored na začetku prvenstva, vendar tudi na teh tekmah smo pokazali, da smo lahko konkurenčni. V polju smo bili enakovredni proti vsem ekipam z izjemo Kopra, ki nas je nadigral v vseh elementih igre in z malce več sreče ter tudi kvalitete pri zaključkih akcij bi lahko bili tudi višje. Omeniti velja rezultat 1:1 proti NK Domžalam, ki so nam gol zabile v zadnji akciji tekme, pa zmago s 3:0 nad NK Brinje Grosuplje, ki so bile dve leti nazaj celo prvak prve lige U15 zahod. Sam kot edini pravi “kiks” vidim le poraz proti Biljam z 2:1 na prvi tekmi, kjer bi na prikazano na igrišču morali dobiti vse tri točke. V tem delu sezone smo se res veliko posvetili fazi obrambe, ter igri na protinapade. Prav tako pa veliko dela vložili v duel igro, ki je na tem nivoju zelo pomembna. Morda smo tudi zato bili malce slabši pred nasprotnikovim golom, čeprav smo si priložnosti redno ustvarjali. V drugem delu sezone želimo obdržati trdnost v obrambi ter dvigniti nivo predvsem v posesti ter pripravi napada na postavljeno obrambo nasprotnika ter gibanju brez žoge. Če se vrnem na začetek, v kolikor v soboto pade Divača, bi prvi del sezone ocenil z oceno 4 od 5, sploh glede na nivo, ki smo ga kazali na tekmah v poletnem pripravljalnem delu, kjer smo na šestih tekmah zabeležili 4 poraze in dva remija ob gol razliki 4:17. Na tem mestu moram pohvaliti tudi fante za resnost, željo in pristop na treningih, ter oba pomočnika Adrijana Fegica in Janija Curka za sodelovanje na terenu”.

Trener ekipe U15 – Andraž Ivanović

V soboto, 4. 12. 2021 na umetni travi sledi še zaostalo srečanje 10. kroga med Primorjem in Divačo s pričetkom ob 11.00.