PORAZ ZA KONEC JESENSKEGA DELA

Zaključil se je jesenski del prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi. Ajdovsko ekipo je za konec čakala pot v Dekane, kjer jih je pričakal domači Jadran. Tekma se je zaključila podobno kot tista ob koncu spomladanskega dela, le da so tokrat z visokih 4:0 slavili nogometaši Jadrana. Primorje je prvi del sezone zaključilo s 24. točkami in devetim mestom na lestvici.

Morda bi kdo iz ajdovske  ekipe pred sezono podpisal za podoben izkupiček jesenskega dela sezone, navsezdanje je bil cilj kluba predvsem stabilizacija v konkurenci drugoligašev, a po prikazanem na 18. tekmah bi si Sinovi burje zaslužili tudi kakšno točko več in s tem višjo uvrstitev na lestvici. Kar nekaj priložnosti za boljši točkovni izkupiček so Ajdovci prehitro izpustili iz rok, a po drugi strani je 24 točk več kot dovolj glede na ambicioznost nogometnega okolja v Ajdovščini, ki brez večje podpore domačega gospodarstva trenutno ne more odkrito napadati prvoligaške sanje.

No, včerajšnja predstava v Dekanih bo šla hitro v pozabo in je bila verjetno najslabša od skupno 18. tekem, ki so jih rdeče črn odigrali v tej sezoni. Zmaga “Pesjanov” je povsem zaslužena, saj so prevladovali od prve minute tekme, a morda bi bilo drugače, če ne bi lepe priložnosti Reneja Šolaje, še lepše ubranil domači vratar Alen Jurca.  Primorje je prvi zadetek prejelo kmalu zatem, v 23. minuti, ko je bil po akciji iz kota uspešen Haris Ibrahimović, tik pred koncem prvega dela pa je iz podobne situacije zadel še Jakob Vitezica.

Rdeče črni so se v začetku drugega dela poskušali vrniti nazaj v tekmo, a vsega je bilo konec, ko je v 61. minuti Žiga Perhavec dosegel pravi evrogol in povedel Jadran v vodstvo s 3:0. Domači gledalci pa so še enkrat zaploskali v 74. minuti, po lepi akciji je Denisa Pintola premagal še Arian Kastrati. Tekma je bila tako odločena. Primorje je nato poskušalo doseči vsaj častni zadetek, a ni se izšlo. Še najbližje cilju je bil Belmin Bobarić, ki je iz ugodnega položaja, z glavo, zatresel prečko.

Sledi zimski premor in nato priprave na spomladanski del sezone, ki se bo za Ajdovce pričela v nedeljo, 6. marca, z domačo tekmo proti Nafti. Obstanek v ligi verjetno ni pod vprašajem, vrh pa je oddaljen preveč, da bi obstajalo še kakršnokoli upanje na napredovanje. Je pa tretja Rogaška le sedem točk oddaljena in zagotovo ni vseeno ali si na koncu tretji ali pa deveti. Vsekakor pa bo glavna tekma rdeče črnih v spomladanskem delu sezone tista, ki bo na sporedu 15. maja in bo odigrana v novogoriškem športnem parku.

Vrhunci srečanja

18. krog | 2. SNL | Stadion Dekani

NK JADRAN DEKANI 4:0 ND PRIMORJE (2:0)

Strelci: Ibrahimović, Vitezica, Perhavec, Kastrati.

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina