BELTINCI ODNESLI POLNI PLEN IZ AJDOVŠČINE

Če je bil prvi del jesenskega dela prvenstva za nogometaše Primorja več kot uspešen, pa z zaključkom v klubu zagotovo niso najbolj zadovoljni. Trije porazi in en remi v štirih tekmah so zagotovo manj kot so pričakovali navijači, v uteho pa ostaja dobra igra, ki ji manka malce več koncentracije v zaključku napadalnih akcij. V zadnjem krogu v tem koledarskem letu se bodo rdeče črni odpravili na gostovanje v Dekane.

Znova sta se na nogometni zelenici srečala dva stara rivala iz prvoligaških časov, ajdovsko Primorje in Beltinci. Oboji s podobnim potekom sezone doslej, le da so Ajdovci na svojem kontu imeli dve točki več. No, po sobotni tekmi imajo točko več prekmurski nogometaši, ki so s sobotno zmago primorske kolege prehiteli tudi na lestvici. Primorje je šesto, Beltinci pa mesto pred njimi. Do konca jesenskega dela prvenstva drugoligaše loči le še en krog. Ajdovci bodo gostovali v Dekanih, Beltinčani pa doma gostili Rudar Velenje. 

Sobotna tekma je potek tekme nakazala že kmalu po uvodnem pisku sodnika Marka Podgorška, ko so gostje lepo izigrali domačo obrambo, a je bil domači vratar hitrejši od kasnejšega dvakratnega strelca. Že nekaj minut kasneje so izpeljali podobno akcijo, le da je bil tokrat Gal Grobelnik natančen pri udarcu in Denis Pintol je ostal brez moči pri poskusu ubranitve domače mreže. Nato so na plin stopili tudi domači nogometaši in poskušali na vsak način prebiti dokaj trdno obrambo gostov. Ko je okrog 200 gledalcev, v 25. minuti tekme, videlo še drugi rumeni karton za gostujočega igralca Luko Sočiča, se je zdelo, da bodo rdeče črni prej ali slej vendarle rezultat preobrnili v svojo korist. A jim ga vsaj do odmora ni uspelo. Še najbližje izenačenju so bili v zadnji minuti polčasa, ko so zapretili po kotu, gostujoči igralec Aljaž Antolin pa je nevarno situacijo razčistil z golove črte.

In tudi po odmoru ni bilo nič s preobratom. Beltinški nogometaši so čvrsto branili svoj položaj, predvsem pa prežali na protinapade, ki jim lahko upravičeno podelimo naziv najboljših v ligi. Enega izmed takšnih so znova izpeljali v 53. minuti tekme, lahko bi rekli ravno ob pravem času, znova pa je bil v vlogi strelca Gal Grobelnik. 0:2 in težko delo za domače nogometaše, ki jim ni preostalo drugega kot vse sile usmeriti v napad. A natančnosti in moči pri zaključnih udarcih je bilo premalo tudi za častni zadetek, ki bi si ga Primorje več kot zaslužilo. Kljub porazu lahko vendarle rečemo, da ima ajdovska igra rep in glavo, a rezultatsko se v zadnjem času to ne izide najbolje. Kot da bi bil Severnorprimorski derbi nekakšen vrhunec forme ajdovskih nogometašev, nato pa le še čakanje na »zimski spanec«. 

Morda pa bo bolje že prihodnjo soboto, ko bo na sporedu primorski derbi, v »Pasji vasi«, proti tamkajšnjemu Jadranu. Tekma se prične ob 13.30 uri in je lahko lep razlog, da si privoščite obisk slovenske Obale. 


16. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND PRIMORJE 0:2 NK BELTINCI (0:1)

Strelec: Gal Grobelnik 9′, 53′

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina