MLADINCI IN KADETI ZAKLJUČILI Z JESENSKIM DELOM PRVENSTVA

Naša mladinska in kadetska izbrana vrsta je končala z nastopi v jesenskem delu 2. SNL. V prvenstvu, kjer se šteje skupna točkovna bera mladincev in kadetov, Sinovi burje zasedajo 6. mesto na ligaški lestvici.

Kljub nekaj odpovedim in prestavljenim tekmah zaradi okužb povezanih z Covid-19, so mladinci in kadeti uspešno pripeljali do konca prvi del sezone. V 24. odigranih srečanjih so Ajdovci skupaj zbrali 32 točk (9 zmag, 5 remijev in 10 porazov). To jih trenutno uvršča na šesto mesto skupne lestvice 2. SNL.

Če naprej pogledamo v mladinsko selekcijo lahko vidimo, da je za njimi 12 odigranih srečanj, v katerem so zbrali šest zmag, tri remije in tri poraze. Skupaj 21 točk ob gol razliki (21:13) je dovolj za 4. mesto na mladinski ligaški lestvici.

Največjo minutažo so v moštvu imeli Andraž Furlan, Martin Tulisso (oba po 1080 minut) in Mičo Majstorović (1032 minut). Nasprotnikovo mrežo je v prvem delu prvenstva zatreslo osem igralcev. Najbolj razpoložena sta bila Žan Slejko in Denis Bjelkić, ki sta dosegla štiri zadetke, enega manj pa Mičo Majstorović, Gregor Cigoj in Jernej Simčič.

Mitja Lavrenčič (trener mladinske ekipe):

S točkovnim izkupičkom prvega dela sezone sem zadovoljen. Nahajamo se namreč na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Proti vsem trem ekipam, ki so pred nami na lestvici, smo bili boljši nasprotnik, a smo obe tekmi igrali neodločeno. Zaradi številnih odsotnosti zaradi Covida, šolskih obveznosti in poškodb ključnih igralcev, smo imeli kar precej težav s optimalno pripravljenostjo. V pripravljalnem obdobju nam je odpadlo kar 5 tekem, obenem pa nobene prvenstvene tekme nismo odigrali v kompletni postavi. Precej pozornosti smo posvečali ustvarjanju kemije na igrišču. S številnimi individualnimi in skupinskimi pogovori smo se še bolj povezali, kar se je na zadnjih tekmah zelo poznalo. Z dobro povezanostjo tako na igrišču kot izven njega smo iz vsakega igralca iztisnili tisto, kar je za ekipo najbolj pomembno – kvaliteto, dobro počutje in posledično prepoznavnost. Zaradi ugodne klime v slačilnici in prepoznavnosti na igrišču smo v širšem pomenu besede postali klapa (del te klape pa so zagotovo tudi starši – naši zvesti navijači). Za drugi del sezone si želim predvsem to, da bi bili vsi igralci zdravi in nepoškodovani, da bi lahko nemoteno trenirali in se dobro pripravili. To so trije pogoji, da lahko dolgo pripravljalno obdobje oddelamo kvalitetno in tudi v drugem delu sezone prikažemo všečne igre, s še več energije na igrišču. S fanti smo dobro povezani, zaupamo eden drugemu, zato verjamem, da bomo iz nastopa v nastop le še nadgrajevali kvaliteto svoje igre.

Kadetska ekipa je po slabšem uvodu v sezono, nato ulovila ritem in v 12. odigranih srečanjih dosegla tri zmage, dva remija in sedem porazov. Skupaj 11 točk ob gol razliki (13:22) je dovolj za 9. mesto na kadetski ligaški lestvici.

Največjo minutažo v moštvu so imeli Alan Godec (960 minut), Anže Breščak (958 minut), Anej Gleščič in Vito Gruntar (oba po 956 minut). Nasprotnikovo mrežo je v prvem delu prvenstva zatreslo šest igralcev. Najboljši strelec moštva je Luka Pasutto, ki je bil uspešen šestkrat, pod tri zadetke pa se je podpisal Anej Gleščič.

Andrej Hrobat (trener kadetske ekipe)

Za nami je prvi del sezone, s katerim sem zadovoljen in tudi ponosen na svoje igralce. Skozi celotno sezono so se zelo  trudili, dobro delali na treningih in klub nekaterim poškodbam, boleznim, slabšim rezultatom (predvsem na gostovanjih), so se vedno pobrali in pokazali, da so ekipa pravega karakterja. Njihova želja, motivacija, energija mi pravi da smo na pravi poti in bomo v spomladanskem delu še močnejši ter bomo skupaj rasli v vseh elementih nogometne igre. Osnovni cilj za naprej ostaja čim kvalitetnejši napredek posameznika in ekipe, ob tem bi se rad zahvalil klubu za super pogoje, ki jih imamo za delo, vsem staršem in navijačem, ki nas podpirate.

Prvenstvo se bo nadaljevalo meseca marca 2022.