ČETRTI PORAZ V SEZONI

Ajdovsko Primorje je danes doživelo poraz na gostovanju v Rogaški Slatini. Domačini so na težkem in razmočenem igrišču slavili z minimalnih 1:0 in tako na lestvici 2. SNL prehiteli rdeče črne.

Nogometaši Primorja so zdrsnili s četrtega mesta na lestvici 2. SNL, prehitela pa jih je ravno Rogaška, ki je morda najprijetnejše presenečenje letošnjega prvenstva, saj je ekipa še prejšnjo sezono igrala v tretji ligi. Na vrhu lestvice ostajata Triglav in Gorica, ki sta se v tem krogu pomerila v Novi Gorici. Domačini so slavili z 2:0. Tretje mesto pa trenutno zaseda Fužinar iz Raven na Koroškem.

Ajdovci so na drugi konec Slovenije odpotovali z željo po zmagi, ki so jo nazadnje dosegli 23. oktobra na gostovanju pri ljubljanski Iliriji. Vmes je prišel poraz na severnoprimorskem derbiju ter remi v Novem Mestu. Trener Borivoje Lučić je imel malce težav s sestavo enajsterice, manjkala sta Haris Dedić in Belmin Bobarić, po poškodbi pa se je na igrišče vrnil Luka Jakopović. Tekma se je že takoj po uvodnem sodniškem pisku razživela, a kmalu je bilo jasno, da bo marsikaj odvisno tudi od igrišča, ki je bilo razmočeno in iz minute v minuto manj primerno za kakršnokoli uživanje v lepoti nogometa. Obe ekipi si vseeno zaslužita pohvale za prikazano v prvih 45. minutah, a mreži sta ostali nedotaknjeni.

V drugem delu je nivo igre padel, vse bolj pa sta do izraza prišla moč in borbenost. Domači so to s pridom izkoriščali, ajdovska igra pa je bila malce premehka za razmere, ki so vladale na travnati površini. Trenutek odločitve je prišel v 65. minuti. Rogaška je takrat povedla po podaji iz kota Mika Maria Rokavca in odličnem skoku Roka Pirtovška. Rdeče črni so nato poskušali več moči usmeti v napadlane akcije, a težko je bilo prebiti zgoščeno domačo obrambo. Še najbližje izenačenju je bil Luka Badžim, ki je z izvrstnim strelom stresel prečko, v zadnjih sekundah pa bi marsikateri sodnik dosodil enajstmetrovko po prekršku nad Amelom Džuzdanovićem, a je piščalka sodnika Boža Kondića ostala nema in zmage so se veselili domači nogometaši.

Do konca jesenskega dela prvenstva sta na sporedu še dve srečanji. Primorje v naslednjem krogu gosti Beltince, nato pa igralce čaka še gostovanje v Dekanih.


15. krog | 2. SNL | Stadion Rogaška Slatina

NK ROGAŠKA 1:0 ND PRIMORJE (0:0)

Strelec: Rok Pirtovšek 60′

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina