BORIVOJE LUČIĆ – ALI STE VEDELI?

Borivoje Lučić je za Primorje igral med letoma 1992 in 1999. Po končani karieri je začel trenerski posel zato, kot je dejal, ker ni mogel več igrati. Biti trener je najbližji poklic igralcu. Čeprav je trenirati druge bolj stresno, rad dela nekaj, v čemer ima največ znanja. Trdi, da je imel v obdobju igranja za Primorje dobre trenerje in dodaja, da je Primorje njegov najljubši slovenski klub.

Borivoje ”Bobo” Lučić je po nogometni »upokojitvi« v sezoni 1999/2000 postal pomočnik takratnemu trenerju Ivanu Marjonu. Skupaj sta »vzdržala« le sedem krogov, saj je moral Marjon po porazu s 5:0 v novogoriškem Športnem parku oditi in Bobo je postal »dežurni gasilec«. Njegov takratni trenerski štart je bil uspešen, saj je v pokalu premagal Domžale, v prvenstvu pa je kar s 6:0 padla Olimpija. Srečala sta se tudi s svojim predhodnikom v Primorju, Bojanom Prašnikarjem, ki je bil takrat šef mariborskega strokovnega štaba; Lučić je takrat izvlekel eno redkih ajdovskih točk v Ljudskem vrtu.

Ampak usoda se je še enkrat poigrala v povezavi s sosedoma; Borivoje Lučić je bil na ajdovski klopi tudi pomočnik Ivanu Matkoviću, ki ga je prav tako odnesel visok poraz s 6:1 v Športnem parku in sicer v pokalnem tekmovanju sezone 2000/2001. Povratno in takorekoč nepomembno tekmo je nato Lučić doma izgubil z 0:1, nato pa nanizal visoki prvenstveni zmagi s Sušakovim Mariborom in Domžalami ter v spomladanskem delu sezone prepustil mesto Mihajlu Petroviću

Na klopi Hita Gorice je proti Primorju odigral tri tekme in dvakrat zmagal, najprej doma s 3:1 in nato še v Ajdovščini z 2:1, v zadnjem krogu lanske sezone pa se je od goriške klopi poslovil s porazom, saj so bili sosedje boljši s 3:1

Za ljubitelje statistike morda še podatek, da je Bobo Lučić na sosedskih derbijih dosegel en sam zadetek in sicer na prvi tekmi, ki jo je v rdeče-črnem dresu odigral proti modro-belim. To je bilo v sezoni 1993/94, ko so Ajdovci doma slavili s 4:2 (1:0 Fegic (5), 2:0 Fegic (11), 2:1 Radovanović (34-11m), 3:1 B. Lučić (50), 4:1 Kraja (60-11m), 4:2 Radovanović (90-11m).

Trener Borivoje Lučić

Vir/statistika: Sandi Škvarč