PO DESETIH LETIH JE ČAS ZA SEVERNOPRIMORSKI DERBI

V soboto se bo vse vrtelo okrog nogometa. V mestu burje se po desetih letih obeta spektakel. Mestni stadion bo priča 62. Severnoprimorskemu obračunu.

Za obema ekipa je trenutno dober jesenski del prvenstva. Goričani so zaradi različnih razlogov odigrali dve tekmi manj kot Ajdovci. Vrtnice najdemo trenutno na drugem mestu z 28. točkami, Primorje jih ima na četrtem pet manj.


Moštvo Gorice:

Po enajstih odigranih tekmah imajo na svojem kontotu 28 točk (9 zmag, 1 remi in 1 poraz) ob gol razliki 22:7 in zasedajo drugo mesto na prvenstveni tabeli. Največ minut sta v dosedanjem delu prvenstva zbrala desni bočni branilec Matija Širok in vratar Uroš Likar (990 minut). Najboljša strelca sta kapetan Etien Velikonja (6 zadetkov) in Leon Marinič (4 zadetki).

Moštvo Primorja:

Po trinajstih odigranih srečanjih so Ajdovci zbrali 23 točk (6 zmag, 5 remijev in 2 poraza) ob gol razliki 23:13. Na lestvici jih najdemo na četrtem mestu. Največ minut sta zbrala Luka Badžim (1080 minut) in Jakob Kodermac (1035 minut). Najboljši strelec je Jakob Kodermac (8 zadetkov), sledi mu Rene Šolaja (4 zadetki), po dva sta dosegla Amel Džuzdanović in Jan Štrukelj.


Na dan tekme bo potekal poseben protokol, saj je najavljena gostujoča navijaška skupina. Za njih in ostale navijače ND Gorica je predviden gostujoči sektor na desni strani vzhodne tribune (pri pokopališču).

Za domače navijače je rezervirana glavna tribuna na zahodni strani in ostali sektorji na vzhodni tribuni (pri pokopališču).

Vrata stadiona se na dan tekme odprejo ob 12.45.