ODLIČNA POPOTNICA PRED SEVERNOPRIMORSKIM DERBIJEM!

Trinajsto kolo drugoligaškega prvenstva je bilo srečno za nogometaše Primorja, ki so na gostovanju pri ljubljanski Iliriji zabeležili šesto zmago v sezoni. Za končnih 0:1 je zaslužen Jakob Kodermac, s svojim osmim golom v sezoni. Sledi pa tekma leta, severnoprimorski derbi, v soboto 30. oktobra, ob 14. uri, na Mestnem stadionu v Ajdovščini.

Nogometaši Primorja so znova dokazali, da so v tej sezoni v odlični formi in iz tekme v tekmo dosegajo vse boljše rezultate. Fantje, ki jih je v uvodu prvenstva še malce mučila neuigranost, so na štadionu ljubljanske Ilirije vknjižili tretjo zaporedno zmago, kar je trenutno dovolj za tretje mesto na lestvici in verjetno več kot bi marsikdo pričakoval pred začetkom letošnjega drugoligaškega plesa. Ob dobrih rezultatih ne gre zanemariti niti všečne in napadlne igre, s katero imajo nasprotna moštva precej težav.

Četa Borivoja Lučića je v Ljubljano pripotovala precej zdesetkana. Zaradi poškodbe je doma ostal pomemben člen obrambe Luka Jakopović, znova pa se je v ajdovski tabor prikradel virus Covid-19. Zaradi okužb sta na današnji tekmi manjaka stalna člana udarne enajsterice Rene Šolaja in Luka Badžim, ki bosta skorajda zagotovo odsotna tudi na tekmi z Gorico. A klop Primorja je dovolj dolga in kakovostna, da trener Lučič lahko najde rešitve s katerimi ajdovska igra gladko teče. V klubu si želijo le, da se virus ne bi še bolj razširil po garderobi in tako onemogočil pripravo na severnoprimorski derbi ali pa, v najslabšem scenariju, celo prestavil tekmo, ki jo ajdovski navijači čakajo že vse od srede, 11. maja, leta 2011. Naj spomnimo, zadnje sosedsko srečanje v Ajdovščini se je končalo z zmago gostov 2:3. Takrat je za domače dvakrat zadel Jaka Ihebisheh, zmago Gorice, kljub dvakratnemu vodstvu Primorja, pa so zagotovili Miha MevljaEnes Demirović ter Goran Galešić

A danes so neki drugi časi, oba kluba pa sta v teh desetih letih, doživela takšne in drugačne vzpone ter padce. Gorica je trenutno druga na lestvici, tik pred Primorjem, a potrebno je vedeti, da imajo modri tri odigrana srečanja manj. Danes je bila prestavljena tekma proti ptujski Dravi.

Kodermac je dosegel osmi prvenstveni zadetek

Današnje srečanje v Ljubljani je odločil Jakob Kodermac, v 74. minuti, ko je v kazenskem prostoru najprej lepo sprejel podajo Francija Perka in nato s kakih sedmih metrov, z levico, lepo zaključil ter premagal nemočnega vratarja Ilirije, Luko Baša. Tekma je bila sicer prava prvenstvena, s precej prometa na sredini igrišča in malo priložnosti. Domači so nekajkrat nevarno zapretili a je bil Denis Pintol znova zelo zanesljiv, Primorje pa je na domači pritisk odgovorilo z golom Kodermaca. Še prej pa bi morali rdeče črni dobiti tudi strel z enajstih metrov, a je sodnik odločitev razveljavil zaradi dvomljivega nedovoljenega položaja.

Sledi zaslužen počitek in nato priprave na tekmo leta, derbi proti ekipi Gorice. Lepo bi bilo, po dolgem času, znova videti polne tribune ajdovskega stadiona. Igralci si s svojimi predstavami v tej sezoni zagotovo zaslužijo bučno podporo, s katero bo zagotovo še lažje premagati najljubšega nasprotnika.  


13. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

NK BREŽICE 0:1 ND PRIMORJE (0:0)

Strelec: Kodermac 73′

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

*Foto: Doris Slemič