SINOVI BURJE ODPIHNILI FUŽINARJA

Ajdovski nogometni klub Primorje nadaljuje z odličnimi jesenskimi predstavami in se vse bolj vzpenja na lestvici 2.SNL Tokrat je na Mestnem stadionu »padel« Fužinar iz Raven na Koroškem. Za zanesljivih 3:0 so zadeli Haris Dedić, Rene Šolaja in Matic Zavnik. V prihodnjem krogu sledi gostovanje pri Iliriji nato pa bo že čas za severnoprimorski derbi.

Sončna in malce vetrovna sobota je na tribune ajdovskega stadiona privabila dobrih 300 gledalcev, ki v zadnjem času lahko resnično uživajo v lepih predstavah domačega moštva. V soboto so v goste prišli nogometaši Fužinarja, ki jim gre v letošnji sezoni odlično in trenutno na lestvici zaostajajo le za vodilnima Triglavom in Gorico. A tudi Primorje je vse bližje vrhu, fantje so s peto zmago v sezoni skočili na peto mesto. 

Kot je to v letošnji sezoni že v navadi so tudi na tokratni tekmi rdeče črni pričeli agresivno in napadalno. To se jim je obrestovalo v peti minuti, ko je po podaji s kota, zadel Haris Dedić in povedel Primorje v vodstvo. Tudi nadaljevanje je bilo povsem rdeče črno obarvano in domači bi kaj kmalu lahko povišali vodstvo. Amel Džuzdanović je v sedmi minuti z lepim strelom zadel prečko, še nekaj obetavnih napadov pa se žal ni končalo s strelom proti vratom. Gostje so v drugem delu prvega polčasa vzpostavili ravnotežje in na trenutke pokazali zakaj so v aktualni sezoni pri vrhu lestvice. A domača obramba z vratarjem Denisom Pinotolom na čelu je bila znova v odlični dnevni formi in ko je, v 45. minuti, po še eni podaji iz kota, zadel Rene Šolaja, je bila tekma varno v rokah Primorja.

Znova med strelci – Rene Šolaja

V drugem delu so gledalci videli podobno srečanje. V uvodu so tempo narekovali domači igralci, ki bi v 50. minuti lahko povedli s 3:0, a domači “bomber” Jakob Kodermac tokrat ni imel ravno najboljšega dne. Sledila je nova rahla pobuda gostov, a si omembe vredne priložnosti niso priigrali. Domači so brez težav ohranjali nadzor nad tekmo in ko se je po lepem samostojnem prodoru Matica Zavnika, mreža zatresla še tretjič, je bila tekma odločena. 

Za Maticem Zavnikom je znova vrhunska partija

Četa trenerja Borivoja Lučića je več kot zasluženo osvojila nove tri točke in jih ima trenutno že 20. Za primerjavo, v celotni prejšnji sezoni, se jih je vseh skupaj nabralo le tri več. Sledi gostovanje v Ljubljani pri Iliriji, ki se z 10. točkami, drži na dvanajstem mestu, nato pa v Ajdovščino prihaja Gorica in čas bo za dobri stari severnoprimorski derbi. 


12. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND PRIMORJE 3:0 NK FUŽINAR (2:0)

Strelec: Dedić 5′, Šolaja 45′, Zavnik 77′.

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

*Foto: Doris Slemič