PADLE SO TUDI BREŽICE!

Nogometaši Primorja nadaljujejo uspešen niz tekem na gostovanjih. V soboto jih je pot vodila v Brežice, gostovanje pri najmlajši ekipi lige pa se je končalo na najboljši možni način. Jakob Kodermac je v 49. minut dosegel svoj sedmi gol v sezoni in poskrbel za 17. točko ajdovske ekipe.

Gostovanje pri klubu, kjer na direktorskem stolčku sedi nekdanji nogometaš in športni direktor ajdovske ekipe, Kristijan Marković, se je razpletlo tako kot so si rdeče črni želeli. Pravzaprav je rezultat 0:1 dokaj nerealen prikaz dogajanja na igrišču, saj bi lahko Ajdovci, z malce več sreče in zbranosti, dodobra napolnili domačo mrežo. Na drugi strani pa je vratar Primorja Denis Pintol več ali manj le opazoval dogajanje na igrišču.

Znova je zadel Jakob Kodermac

Za nove tri točke je najbolj zaslužen Jakob Kodermac, ki je v drugi minuti drugega polčasa izkoristil predložek v domači kazenski prostor in z glavo zadel za četrto zmago moštva Borivoja Lučića. Pri lepi akciji sta sodelovala še Luka Badžim in Amel Džuzdanović. Tudi po doseženem golu so Ajdovci popolnoma prevladovali na igrišču in si priigrali še kup lepih priložnosti a ostalo je pri rezultatu 0:1. Primorje se lahko po 11 krogih prvenstva pohvali s 17 točkami, Brežice pa po nedavni zmagi na Ptuju ostajajo pri šestih. V nedeljo bo na Mestnem stadionu gostoval Fužinar, ki trenutno zaseda tretje mesto drugoligaškega prvenstva.


11. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

NK BREŽICE 0:1 ND PRIMORJE (0:0)

Strelec: Kodermac 49′

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

*Foto: Doris Slemič