NEODLOČENO V SOSEDSKEM DERBIJU!

Pester nogometni vikend za ajdovske nogometaše se je pričel v soboto s tekmo proti lokalnim rivalom iz Bilj. V lepi nogometni predstavi sta se moštvi razšli z rezultatom 2:2. Za domače, ki so se dvakrat znašli v zaostanku, sta bila uspešna Robert Čakš in Jakob Kodermac.

Na lepo urejeni zelenici Mestnega stadiona v Ajdovščini sta se včeraj srečali ekipi Primorja in Bilj. Gostje so v Ajdovščini nazadnje gostovali 1. oktobra 2016, ko so se, s takrat še ekipo Ajdovščine Škou, razšli z 1:1. Za »oranžne« je zadel Elis Filipčič, igralo pa se je tretjeligaško prvenstvo.

Sončno vreme je na tribune ajdovskega nogometa hrama privabilo okrog 500 gledalcev, med njimi tudi precej gostujočih. In prav ti so kmalu imeli razlog za veselje. Napaka v zvezni vrsti Primorja je sprožila akcijo Bilj, žoga je prišla do Thomasa Bregantija, ta pa je lepo zadel z dobrih 20-ih metrov. Tekla je šesta minuta srečanja.

Že dve minuti kasneje so se veselili domači navijači, a veselje ni trajalo dolgo, gol Amela Džuzdanovića je sodnik razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Tekma se je nato popolnoma razživela, žoga je lepo tekla po igrišču in gledalci so lahko spremljali zanimivo ter borbeno srečanje. Priložnosti na obeh straneh so se vrstile ena za drugo. Rdeče črni, ki so v svojih obrambnih vrstah pogrešali poškodovanega Harisa Dedića, so poskušali presenetiti malce nezanesljivo obrambo Bilj predvsem s številnimi predložki v kazenski prostor, a mreže jim ni uspelo zatresti. Na drugi strani pa bi Biljenci skorajda morali povesti z 0:2, a je na srečo domačih, Bregantti zgrešil nemogoče.

Tudi drugi del igre se je pričel v podobnem ritmu in kmalu je na stadionu zadonela himna Primorja. Po levi strani je v kazenski prostor gostov lepo prodrl Belmin Bobarić, žogo podal v sredino, tam pa se je najbolje znašel Robert Čakš. Zanj je bil to prvi zadetek v rdeče črnem dresu.

Prvenec v dresu Primorja-Robert Čakš

Po zadetku domačih se je razmerje na igrišču znova malce prevesilo in Biljenci so postajali vse nevarnejši. Agresivnejša igra črno belih, ki jih s klopi vodi Dominik Beršnjak, se je obrestovala v 59. minuti, ko je iz bližine zadel rezervist Matej Žižmond. Rdeče črni so bili tako znova primorani vse sile usmeriti v napad in videli smo lahko precej prometa proti vratarju Juretu Lipičarju. Na izenačenje je bilo potrebno počakati 10 minut, ko je svojo strelsko bero nadgradil Jakob Kodermac. Najboljši strelec Primorja je dosegel že svoj šesti zadetek v tej sezoni.

V obrambi je zopet odlično odigral Luka Jakopović

Gostom so nato opazno pošle moči in le vprašanje časa je bilo kdaj se bo njihova mreža znova zatresla. Najprej se je po strelu Čakša zatresla prečka, v 84. minuti pa so domači vendarle zadeli. A je sodnik Božo Kondič upravičeno razveljavil zadetek zaradi prekrška Čakša nad vratarjem. Do konca srečanja so Ajdovci izpeljali še nekaj nevarnih akcij, zmage pa jim ni uspelo doseči.


10. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND PRIMORJE : ND BILJE (0:1)

Strelci: Čakš 48′, Kodermac 69′; Breganti 6′, Žižmond M. 58′

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

*Foto: Doris Slemič