DRUGI PORAZ V SEZONI

Večerno nogometno srečanje v Kranju se ni razpletlo ravno po okusu ajdovskih navijačev. Moštvo Triglava je bilo boljše in slavilo z 2:0. Primorje se lahko tolaži z enakovredno predstavo in dobro igro v polju, a za kaj več je bilo v ekipi premalo razpoloženih igralcev. V prihodnjem krogu bo na Mestnem stadionu v Ajdovščini gostovalo Bilje.

Na nogometni zelenici Športnega centra v Kranja sta se v petek, v derbiju 2. SNL, srečala domači Triglav in ajdovsko Primorje. Triglav je med tednom, potem ko je Gorica dobila zaostalo v Krškem, izgubil prvo mesto na lestvici. Ajdovci so v letošnji sezoni izgubili zgolj enkrat, v prejšnjem krogu pa so na krilih Amela Džuzdanovića in Jakoba Kodermaca vzeli mero Velenjčanom. Tekmeca sta se doslej srečala zgolj enkrat, lanskoletni dvoboj v Ajdovščini so z enajstmetrovko Žana Kumra dobili gorenjski orli.

Današnji prvi polčas v Kranju ni ponudil zanimive predstave, obe moštvi sta precej grešili pri podajah, so se pa oboji izkazali z agresivnostjo in borbenostjo. Ajdovci so hitro vzpostavili ritem in bili povsem enakovredni Kranjčanom, a so obenem tudi hitro prejeli zadetek v svojo mrežo. Tekla je 11. minuta srečanja, ko je Tim Matič preigraval na robu kazenskega prostora, si nato lepo pripravil strel z levo nogo in za piko na i mojstrsko zadel v desni zgornji kot nemočnega Denisa Pintola. Ritem tekme se v nadaljevanju ni spremenil in nobena izmed ekip si do odmora ni priigrala resnejše priložnosti za gol.

V drugem delu so gledalci spremljali boljšo, predvsem pa lepšo nogometno predstavo. Obe moštvi sta poskušali z odprto in kombinatorno igro najti pot do gola, a vedno je nekaj malega zmanjkalo, da bi moral kdo izmed vratarjev resneje posredovati. Precejkrat pa je posredoval sodnik, saj je srečanje iz minuto v minuto postajalo bolj živčno in napeto. Kranjčani bi lahko svoje vodstvo povišali v 65. minuti, a se je na srečo Ajdovcev, po strelu z glavo, zatresla le prečka. Žal pa se ni zatresla v 72. minuti, ko je po napaki obrambe Primorja, ostal Tim Matič sam pred vrati vratarja Pintola in brez težav dosegel svoj drugi zadetek na srečanju.

Rdeče črni so nato, razumljivo, vse sile usmerili v napad in poskušali predvsem prek krilnih položajev ogroziti vrata Triglava. Z menjavami je potek tekme poskušal spremeniti tudi trener Borivoje Lučić, a v moštvu Primorja preprosto ni bilo igralca, ki bi znal v ključnih trenutkih narediti razliko v napadu. Še več, napadalna igra Ajdovcev, je bila voda na mlin domačim, ki so bili s hitrimi protinapadi precej bolj nevarni in obenem bližje tretjemu zadetku. Nekajkrat je odlično posredoval tudi vratar Pintol.

Kljub porazu je ajdovsko moštvo prikazalo solidno nogometno predstavo, ki bi se lahko, z malce več sreče in poguma, rezultatsko tudi drugače obrnila. Fantje so v dobri formi in predvsem želijo igrati lep nogomet. Primorje ostajaja v zgornji polovici lestvice, kar je trenutno tudi realen domet ekipe. Prava nogometna poslastica pa se obeta v prihodnjem krogu. V soboto, 2. oktobra, ob 15.30 uri, se bosta na ajdovskem Mestnem stadionu srečala Primorje in Vitanest Bilje.

Vrhunci tekme

9. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

NK TRIGLAV 2:0 ND PRIMORJE (1:0)

Strelec: Tin Matić 12′ in 72′.

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina