BADŽIM POSKRBEL ZA REMI!

Na Mestnem stadionu v Ajdovščini so gledalci videli nogometno lepotico, s štirimi zadetki, številnimi lepimi potezami ter s polno mero borbenosti. Ob koncu sta si ekipi Primorja in Krškega razdelili plen, bilo je 2:2. Kljub začetnemu vodstvu domačih so Krčani zrežirali preobrat, nato pa je v 88. minuti Luka Badžim z lepim strelom poskrbel, da je vsaj točka ostala doma.

Sedmi krog slovenskega drugoligaškega prvenstva je postregel z dvobojem domačega Primorja in gostujočim Krškim. Obe moštvi sta pred današnjo tekmo osvojili po devet točk, Posavci, ki jih s klopi vodi nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić, pa so se lahko pohvalili z boljšo napadalno učinkovitostjo. Za prijetno kuliso je poskrbelo še pozno poletno sonce, dobrih dvesto najzvestejših navijačev ajdovske ekipe pa je našlo čas za obisk stadiona.

Rdeče črni so odlično vstopili v tekmo in povsem zagospodarili po igrišču. V prvoligaškem ritmu so stopnjevali pritisk na vrata gostujočega vratarja Ribiča in gol je visel v zraku. A strel Šolaje je zaustavila prečka, kapetanu Džuzdanoviču pa je veselje preprečil Ribič. Nato pa je prišla 30. minuta, ko je po lepo izdelani domači akciji, žoga prišla do osamljenega Reneja Šolaje, slednjemu pa iz bližine ni bilo težko zadeti mrežo. Povsem zasluženo vodstvo domačih in zdelo se je, da je pot do nove zmage na široko odprta. 

Ekipe Krškega ni bilo na igrišču, le redko so se igralci v zelenih dresih znašli na napadalni polovici igrišča. Vse do 34. minute, ko se je Bošku Boškoviću nenadoma odprla “avtocesta” skozi domačo obrambo. Z lepim strelom z zunanjim delom stopala je krški napadalec ugnal še domačega vratarja Pintola in tekma se je pričela znova. Dogajanje na igrišču se je nato malce umirilo in do konca prvega dela si nobena od ekip ni pripravila resnejše priložnosti.  

Drugi polčas je bolje odprlo Krško, ki je po zaslugi Ognjena Bubnjevića povedlo. Tekla je 52. minuta. Domači so nato vse sile usmerili v napad, a so gostje s preudarno in dokaj ostro igro zaustavili vse nalete. Primorje je imelo težave v zvezni vrsti, kjer so bili Krčani močnejši in spretnejši. Ti so obenem tudi precej neokusno “kradli” čas s številnimi “poškodbami” ter s tem spravljali domače nogometaše v slabo voljo. Trener Borivoje Lučić je s petimi menjavami poskušal najti pravo kombinacijo, kar mu je naposled uspelo v 88. minuti srečanja. Luka Badžim je lepo potegnil z žogo čez rob kazenskega prostora, nato pa s prefinjenim strelom matiral golmana Ribiča. Zasluženo veselje za zasluženo izenačenje na ajdovskem stadionu. Rdeče črni so v zadnjih iminutah poskusili najti tudi pot do zmage, a si prave priložnosti niso uspeli priigrati. Čisto za konec je s prostega strela poskusil še Džuzdanović in bil za kak meter premalo natančen. 

Dokaj zaslužena delitev točk na ajdovskem stadionu, a malce grenkega priokusa ostaja, saj so domači vendarle prevladovali skozi srečanje in prikazali boljši nogomet. A štejejo le zadetki in teh je bilo tokrat dovolj za deseto točko v sezoni in osmo mesto na lestvici. Domači navijači bodo Primorje znova lahko pozdravili že prihodnjo soboto, ko v Ajdovščino prihaja stari znanec, Rudar iz Velenja. 


7. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND PRIMORJE 2:2 NK KRŠKO (1:1)

Strelci Primorje: 30′ Šolaja, 89′ Badžim

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina