PADLA JE DRAVA!

Za ajdovski nogomet je super gostovanje na Ptuju. Z odličnim prvim polčasom so si zmago že v soboto priigrali nogometaši Primorja. Za končnih 2:4 so proti Dravi zadeli Jakob Kodermac, Jan Štrukelj in Anže Kuraj.

Na Ptuju je ajdovsko Primorje zabeležilo drugo zmago v tem prvenstvu in s tem svojo kvoto točk povečalo na 9. Trenutno je to dovolj za šesto mesto, a sezona je še zelo dolga. Ptujčani pa po štirih domačih tekmah še vedno ostajajo brez zmage. V uvodnem krogu so uspeli osvojiti točko proti Beltincem, od takrat pa so se v najstarejšem slovenskem mestu trikrat veselila gostujoča moštva. Tokrat so vse tri točke domov odpeljali nogometaši Primorja, ki so sicer znova pogrešali Amela Džuzdanoviča. Ajdovci so do zmage prišli predvsem po zaslugi odličnega prvega polčasa, v katerem so dosegli vse svoje zadetke. Že v 7. minuti je po slabem izbijanju domačega vratarja Uroša Poljanca do odbite žoge prišel Anže Kuraj in zabil za 0:1, dobrih pet minut kasneje pa je Jakob Kodermac z neposredne bližine poskrbel za podvojitev vodstva. Drava je do znižanja rezultata prišla sredi polčasa, ko je Fran Šlamberger samostojen prodor kronal z izjemnim strelom iz več kot 20 metrov in s pomočjo prečke ugnal nemočnega Denisa Pintola. Gostujoči čuvaj mreže se je nekaj trenutkov kasneje izkazal z odlično obrambo, s katero je preprečil izenačenje rezultata, kar so njegovi soigralci v zaključku prvega dela uspeli nadgraditi. Najprej je po odlični podaji Reneja Šolaje za 1:3 zabil Jan Štrukelj, tik pred odmorom pa je še drugič zabil Kodermac.

V drugem polčasu so več od igre imeli Ptujčani, medtem ko so se Primorci zadovoljili z branjenjem visokega vodstva. Z odličnimi obrambami se je nekajkrat izkazal Pintol, ki pa je petnajst minut pred koncem rednega dela vendarle klonil še drugič, ko je po podaji iz kota zabil Anton Rogina in postavil končnih 2:4.

Primorje je z devetimi osvojenimi točkami, po šestih krogih, na šestem mestu drugoligaške lestvice. Sledi domače srečanje proti Krškemu. V nedeljo, 12. septembra, ob 16. uri.


6. krog | 2. SNL | Športni park Lendava

NK DRAVA 2:4 ND PRIMORJE (1:4)

Strelci Primorje: Kodermac 2x, Štrukelj, Kuraj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina