NIZ NEPORAŽENOSTI SE NADALJUJE

Primorski nogometni derbi med domačim Primorjem in Jadranom iz Dekanov se je končal s pravičnim remijem in točo golov. Kar šestkrat se je zatresla mreža, trikrat na vsaki strani, domači pa lahko obžalujejo še zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu. Primorje s petimi osvojenimi točkami po treh tekmah ostaja v vrhu razpredelnice.

Ajdovski nogometni stadion je pričakal goste iz Dekanov v hudi pripeki in sopari. Temperatura okrog 38 stopinj Celzija je močno vplivala predvsem na igro v prvem polčasu, v drugem delu pa se je ozračje vendarle malce ohladilo in omogočilo igralcem boljše pogoje. Dobrih 200 gledalcev je kljub vsemu spremljalo izjemno zanimivo in dinamično predstavo, obe moštvi sta se izkazali z odprto igro, manjkalo ni niti zanimivih potez, ki so nemalokrat dvignile gledalce na noge. Primorje, ki še vedno igra v modrih dresih, saj tisti pravi rdeče črni, s strani opremljevalca še vedno niso prispeli v Ajdovščino, je odločno začelo tekmo in narekovalo ritem igre. Malce premešana domača enajsterica, manjkali so poškodovani  Škarabot, Nagode in Kodermac, je prevladovala na igrišču in si že v 15. minuti tekme priigrala lepo priložnost za vodstvo. Sodnik Božo Kondić je namreč po prekršku nad Šolajo pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel kapetan Amel Džuzdanović, a žogo udaril močno nad prečko vratarja Nicolettija.

Vseeno pa na domače veselje ni bilo potrebno prav dolgo čakati. V 28. minuti je lepo prodrl Luka Badžim, še lepše podal pred vrata, tam pa se je z glavo, v slogu najboljših napadalcev, odzval Jan Štrukelj. 1:0 in zasluženo vodstvo Primorja. Po zadetku domačih so se prebudili tudi gostje ter hitro vzpostavili ravnotežje. Napako v domači obrambi je izkoristil Kristijan Meštrič in z natančnim strelom premagal vratarja Zagomilška. Tekla je 34. minuta srečanja. Do konca polčasa se nato rezultat ni več spremenil, vse bolj in bolj pa je bila opazna utrujenost igralcev, saj jim vroče sonce ni ravno prizanašalo.

Rene Šolaja

V drugem delu, ko je bila ura že mnogo bolj primerna za igranje nogometa, pa prava goleada. Razpoloženi Džuzdanović je bil motor ajdovske ekipe, soigralci pa so mu vračali z domiselnimi akcijami, ki so gostujočo obrambo nemalokrat spravile v težak položaj. Že v peti minuti nadaljevanja je v kazenskem prostoru gostov do ugodne situacije za strel prišel Rene Šolaja in zanesljivo zadel za novo vodstvo domačih. A zadetek je znova predvsem prebudil gostujočo enajsterico. Modri so začeli prevladovati in nato v razmaku treh minut prišli do prebrata. Za izenačenje je s pravim evrogolom poskrbel Rene Piciga, tik zatem pa je napako domačega vratarja izkoristil Rok Ljutić. A “rdeče črni” se niso vdali. Znova so močno napadli gostujočo obrambo, si priigrali nekaj zanimivih situacij, vse skupaj pa se je obrestovalo v 80. minuti srečanja, ko se je pred golom najbolje znašel Džuzdanović in se tako odkupil za zgrešeno enajstmetrovko v prvem delu. Z malce več spretnosti bi se v zadnjim minutah tekme, polnega izkupička lahko veselili eni ali drugi, a ostalo je pri neodločenem rezultatu, ki je tudi najbolj pravičen.

Primorje je po treh tekmah še vedno neporaženo, na svojem kontu ima pet osvojenih točk, kar je dovolj za četrto mesto na lestvici, s točko zaostanka za Gorico. V prihodnjem krogu bodo Ajdovci gostovali pri Nafti. Tekma bo na sporedu v soboto, 21. avgusta, ob 17. uri.

3. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje 3:3 NK Jadran Dekani (1:1)

Strelci: Štrukelj, Šolaja in Džuzdanović (Primorje); Meštrič, Piciga, Ljutič (Dekani) 

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

Slike: Jasna Hrib in Doris Slemič