BREZ ZADETKOV V PREKMURJU

Rdeče črni so gostovali v beltinški šumi in se domov vrnili s točko v žepu. Povsem zasluženo, čeprav bi z malce več sreče in zbranosti, lahko osvojili tudi poln izkupiček. V prihodnjem krogu bo na ajdovskem Mestnem stadionu gostoval Jadran iz Dekanov.

V sklopu 2. kroga druge slovenske nogometne lige so se v soboto odvijale štiri tekme, med njimi tudi tekma v Beltincih, med domačo ekipo in ajdovskim Primorjem. Tekmeca sta se po 90-ih minutah igre razšla z remijem brez zadetkov. Ekipi sta pokazali lep in gledljiv nogomet, v odprti igri pa so gledalci lahko videli številne priložnosti, a so vse ostale neizkoriščene. Ajdovci so prevladovali predvsem v prvem polčasu, ko bi skorajda morali povesti, a žoga nikakor ni hotela v gol. Bolj kot se je tekma bližala h koncu, bolj so pobudo prevzemali domači nogometaši in si predvsem v zadnjih minutah priigrali kar nekaj lepih priložnosti za gol. A ajdovska obramba z vratarjem Zagomilškom na čelu je vzdržala vse nalete domačih in zadržala pomembno točko v svojih rokah. Spomnimo, v prejšnji sezoni je Primorje na gostovanju v Beltincih prejelo pet zadetkov.

Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti. Večino tekme smo imeli pobudo, nizali smo priložnosti, a nismo zabili zadetka. Priznati pa moramo, da smo v zadnjih desetih minutah reševali svojo kožo, saj so Beltinci imeli dve stoodstotni priložnosti. Na koncu mislim, da je rezultat realen. Menim, da je bila tekma dobra, manjkali pa so goli. Težave smo imeli z realizacijo, saj kljub številnim predložkom v kazenski prostor nismo uspeli zabiti

Borivoje Lučič (trener)
Borivoje Lučič

Ajdovci imajo po dveh krogih na svojem kontu štiri točke, obenem pa še niso prejeli zadetka v svojo mrežo. To je zaenkrat dovolj za drugo mesto na lestvici 2SNL. Prihodnjo soboto ob 17.30 bo na sporedu primorski derbi, na ajdovski zelenici se bosta pomerila Primorje in Jadran iz Dekanov.

2. krog | 2. SNL | Stadion Beltinci

ND Beltinci 0:0 ND Primorje 

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina