ODLIČEN UVOD V NOVO SEZONO!

Zmaga brez prejeta zadetka. Ajdovski nogometaši so odlično pričelo novo sezono v drugoligaški druščini. Pod zadetka sta se podpisala Belmin Bobarić in Rene Šolaja. V sobot sledi gostovanje v Beltincih.

Uvod v novo sezono si je na Mestni stadion prišlo ogledati okrog 200 gledalcev, ki so po tekmi zadovoljno zapuščali svoja sedišča, saj so domači nogometaši zanesljivo opravili z novincem v ligi, ekipo Rogaške. Tekma se je začela v precejšnji sopari zato je bila predstava v prvem polčasu na malce nižji ravni in brez izrazitih priložnosti na obeh straneh. Začetna enajsterica Primorja je bila tokrat okrepljena s štirimi novinci, prvič so se v novem dresu predstavili Belmin BobarićRok BužinelMateo Itrak in Luka Jakopović. Kmalu pa je na igrišče prišel tudi Franci Perko, ki je v 12. minuti zamenjal poškodovanega Matijo Škarabota.

Bobarić je dosegel prvenec v dresu Primorja

V drugem delu igre je vročina malce popustila, s tem pa se je predstava na igrišču precej razživela. Obe moštvi sta prikazali odprto igro, nevarne sitaucije pa so se kar vrstile. Predvsem v prvih minutah nadaljevanja so gostje močno pritisnili in na vrata domačega vratarja sprožili kar nekaj nevarnih strelov. Ajdovski trener Borivoje Lučić je zato že kmalu na igrišče poslal Matica Zavnika in Reneja Šolajo, ki sta v nadaljevanju popestrila domače napadalne akcije. Prvi zadetek na tekmi je padel v 60. minuti. Domači so izpeljali hitro akcijo, ki sta jo zaključila Tilen Nagode z lepim predložkom in Belmin Bobarić, ki v Ajdovščini igra kot posojen nogometaš Maribora, z zanesljivim strelom v dolgi kot vratarja Rogaške, Filipa Lojena. Tekma bi se lahko zasukala že nekaj minut kasneje, ko je sodnik dosodil najstrožjo kazen v korist gostov. A sreča je bila tokrat na ajdovski strani, strel Rokavca je namreč končal v levi vratnici domačih vrat.

V akciji Luka Badžim.

In kot se v nogometu rado zgodi, kdor ga ne da, ga dobi. Domači so hitro izvedli kot, žoga ja prišla do kapetana Amela Džuzdanovića, ta pa jo “šolsko” poslal na glavo Šolaje, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti za 2:0. Pobudo so nato prevzeli gostje in nekajkrat nevarno zapretili a domača obramba je brez večjih pretresov uspešno zaustavila vse njihove nalete. Končalo se je z zasluženo zmago Primorja, ki lahko sedaj mnogo lažje, z vrha prvenstvene lestvice, pričakuje naslednje tekme. Fantje bodo znova na delu v soboto, ko jih čaka gostovanje v beltinški šumi.

Kapetan je podal za drugi zadetek.

1. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje 2:0 NK Rogaška (0:0)

Strelca: Bobarić (60′) in Šolaja (69′)

*Foto: Doris Slemič

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina