SLADKA ZMAGA ZA KONEC SEZONE!

Tekma med Primorjem in Beltinci, ki sicer ni odločala o ničemer, je na tribune ajdovskega Mestnega stadiona, privabila okrog 300 gledalcev. Le ti so prišli pozdravit domače nogometaše, ki jim je v napeti končnici drugoligaškega prvenstva, uspel obstanek v ligi, danes pa so v sproščenem vzdušju »razbili« goste iz Prekmurja. Za visokih 4:0 so zadeli Jakob Kodermac, Žan Leban in Amel Džuzdanović.

Sinovi burje so najboljše prihranili za konec. V zadnjih dveh kolih so nasprotnikom nasuli osem golov, prejeli pa nobenega. Po odločilni zmagi z 0:4 v Dekanih, so danes z istim rezultatom padli še nekdanji znanci iz časov prve lige, Beltinci. Tekma je sicer bolj kot ne spominjala na prijateljsko srečanje, prav zato pa je okrog 300 gledalcev lahko uživalo v odprti predstavi obeh moštev. 

Džuzdanović je postavil piko na i.

Pravzaprav je bilo verjetno vse skupaj odločeno že v prvi minuti, ko je Jakob Kodermac odlično sprožil proti golu in se nekaj trenutkov zatem razveselil devetega zadetka v sezoni. Tekma se je nato odvila v sproščenem vzdušju, obe ekipi pa sta poskušali predvsem zadovoljiti gledalce, ki so se na Mestni stadion vrnili prvič po oktobru lanskega leta. Ajdovci so v nadaljevanju tekme nizali lepe priložnosti a gola do konca polčasa niso več dosegli. Je pa zato Kodermac ponovil vajo iz začetka tekme, saj je že takoj po vrnitvi iz slačilnic zadel za 0:2. Najlepši trenutek srečanja se je zgodil v 53, ko je žogo v noge prejel Žan Leban, naredil z njo nekaj korakov, nato pa močno sprožil s kakih 20-ih metrov in zadel levi zgornji kot nemočnega vratarja Beltincev. Evrogol. Do konca je ostalo še dobre pol ure, oba trenerja sta na igrišče poslala številne rezervne igralce, domači kapetan Amel Džuzdanović pa je poskušal vse, da bi zaključek uspešne sezone kronal z zadetkom, ki se mu je izmikal že vse od tekme s Fužinarjem. Uspelo mu je v 79. minuti, ko je atraktivno zaključil domači protinapad. Zmaga domačih bi lahko bila tudi višja, a 4:0 je bilo več kot dovolj za zadovoljstvo vseh na in ob stadionu. Po zaključnem sodniškem žvižgu je sledil še tretji polčas, sproščeno druženje navijačev in igralcev, ob hrani in pijači, za katero je poskrbel sponzor kluba, podjetje Gold Club.

Žan Leban je dosegel evrogol.

Naporne, nevsakdanje, predvsem pa zanimive sezone je konec. Primorje je kljub vsem težavam, pomanjkanju izkušenj in mnogokrat pomanjkanju športne sreče, dokazalo, da si zasluži mesto v drugoligaški konkurenci. Najpomembnejše pa je, da bomo v naslednji sezoni znova priča severno-primorskemu derbiju. 

Vrhunci srečanja.

20. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 4:0 ND Beltinci (1:0)

Strelci: Jakob Kodermac (1′, 47′), Žan Leban (53′), Amel Džuzdanović (79′)

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina