PO REMIJU Z DRAVO SE OBETA ŠE OGORČEN BOJ ZA OBSTANEK

Še 180 minut trdega boja bo potrebnega za obstanek v drugoligaški konkurenci. Domače srečanje Primorja in ptujske Drave, moštev, ki se krčevito borita za obstanek, je postreglo z zanimivo in dinamično tekmo, boljše volje pa se na pot domov odpravljajo gostje, saj so z osvojeno točko bližje svojemu cilju. Ajdovci, ki sicer še vedno držijo usodo v svojih rokah, pa lahko obžalujejo predvsem 36. minuto in zgrešeno enajstmetrovko Luke Badžima.

Lepo in sončno vreme je na ajdovski Mestni stadion zvabilo kar nekaj navijačev Primorja, ki so si tekmo ogledali izza ograje ali pa s strehe pomožnega objekta. Glede na zadnja sproščanja ukrepov pa bo že naslednja domača tekma, prihodnjo soboto proti Beltincem, odprta za širšo javnost. Kar je voda na mlin domači ekipi, ki še kako pogreša spodbudo s tribun, prav srečanje zadnjega kola pa bo verjetno dokončno odločilo, kdo bo obstal v drugoligaški konkurenci. Poseben draž prihodnji sezoni daje tudi dejstvo, da so sosedje iz Nove Gorice, po sobotnem porazu v Mariboru, nov drugoligaš v sezoni 2021/22. To pomeni, da nas v primeru obstanka Primorja po dolgih letih čaka severnoprimorski derbi.

Jani Curk

A do derbija je še 180 zahtevnih minut in prav nič še ni odločeno. Sledi gostovanje pri Jadranu v Dekanih in domača tekma proti Beltincem. Vsaj tri osvojene točke pa so skorajda nuja za zanesljiv obstanek. Rdeče črni so proti Dravi nizali priložnost za priložnostjo, vendar žoga ni hotela za hrbet gostujočega vratarja. Ajdovci najbolj obžaluje 36. minuto, ko si je žogo na belo točko postavil Luka Badžim, a je bil golman Drave na mestu. Omenimo še prečko Žana Lebana v prvem polčasu in priložnost Amela Džuzdanovića v drugem, ko je bilo skoraj težje zgrešiti kot zadeti. A v nogometu štejejo le zadetki in teh v soboto na Mestnem stadionu ni bilo. Tudi po zaslugi domačega vratarja Primoža Bužana, ki je nekajkrat suvereno posredoval ob lepih priložnostih Drave. Moštvo Borivoja Lučiča, ki je pogrešal kaznovana Jakoba Kodermaca in Harisa Dedića je znova prevladovalo na igrišču in z domiselno igro pogosto prihajala do priložnosti, a  v nogometu umetniški vtis ne šteje prav veliko. 

Vratar gostov Klasinc je spravljal v obup domače igralce

Trenutno stanje na lestvici je sledeče, dva kroga pred koncem je Primorje na odrešilnem 14. mestu, s 17-imi točkami. Točko zadaj je Šmartno 1928, slednje je danes ugnalo zadnjeuvrščena Brda, ki se bodo le stežka obdržala med drugoligaši. Do konca torej ostaja še napetih 180 minut, najprej pa sredino gostovanje v Dekanih. Domačini so sicer povsem sproščeni in razbremenjeni boja za obstanek, a z željo po dokazovanju, saj je v moštvu precej igralcev, ki so posojeni s strani prvoligaša Kopra. Ekipa Šmartnega 1928 odhaja na gostovanje k Fužinarju, ptujska Drava pa doma gosti Brda. Zanimiv boj za obstanek se torej nadaljuje.

Vrhunci srečanja

20. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 0:0 NK Drava Ptuj (0:0)

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina