PO ZMAGI NAD BRDI SE DIHA NEKOLIKO LAŽJE

Gostovanje v Vipolžah se je končalo po željah Primorja. Čeprav po prvih petinštiridesetih minutah ni kazalo najboljše, so Sinovi burje v nadaljevanju pokazali pravi obraz in si priigrali tri pomembne točke v boju za obstanek.

Sončna nedelja je v Vipolže kljub zaprtemu prizorišču privabila lepo število gledalcev, ki so se razporedili ob bližnjih vinogradih in okoliškimi brajdami. Na prvi zadetek ni bilo potrebno dolgo čakati. V 20. minuti je mrežo Primorja zatresel Jure Bužinel, ki je pred dnevi odločil že tekmo s Krškim. Ajdovci so nato popolnoma zagospodarili na igrišču in močno pritiskali na domača vrata. A številne priložnosti za izenačenje so ostale neizkoriščene in na odmor so Brici odšli s prednostjo. Podobno se je začel tudi drugi del igre. Primorje, ki je tokrat igralo brez poškodovanega Amela Džuzdanovića, je vse bolj stiskalo obroč domače obrambe, ta pa je klonila že manj kot devet minut po vrnitvi na igrišče. Po prodoru je izenačil Luka Badžim in se razveselil prvenca v rdeče črnem (tokrat modrem) dresu. 

Tekmo je odločil Tilen Nagode.

Po izenačenju so se znova prebudili tudi nogometaši Brd in tekma je postala odprta, s številnimi napadalnimi akcijami na obeh straneh. Novo veselje Ajdovcev pa je zgodilo v 69. minuti. Zanj je poskrbel Tilen Nagode, ki se je najbolje znašel v kazenskem prostoru in tako v pravem trenutku prekinil svoj kar dolg strelski post. Pričakovano so nato pobudo prevzeli Brici a si omembe vrednejših priložnosti niso ustvarili. Vse do 92. minute, ko so Brici poslali nevaren predložek pred vrata vratarja Bužana, na drugi vratnici pa se je sam znašel eden izmed nogometašev Brd. A na srečo Ajdovcev je tokrat žoga odletela mimo gola.

Do konca sezone so še tri tekme. Primorje je trenutno na varnem 14. mestu, tri točke pred Brdi in Šmartnim. Točko več pa ima ptujska Drava, ki bo prihodnji nasprotnik čete Borivoja Lučića. Tekma na Mestnem stadionu se bo pričela v soboto, 15. maja, ob 17. uri. 


19. krog | 2. SNL | Stadion Vipolže

NK Brda 1:2 ND Primorje eMundia (1:0)

Strelci: Jure Bužine (19′); Luka Badžim (54′), Tilen Nagode (67′)

*Naslovna fotografija: Luka Carlevaris

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina