ŠMARTNO V 90. MINUTI PREPREČILO ZMAGO AJDOVCEV

Brda, Krško in včeraj Šmartno. Tri tekme v katerih je vse kazalo na ugoden izid za ajdovsko nogometno moštvo, na koncu pa se je izteklo precej klavrno. Boj za obstanek v drugoligaški konkurenci postaja vse težji, do konca so ostala še štiri srečanja in potrebno bo še precej znoja in truda, da se bo vse skupaj razpletlo tako kot si želijo domači nogometni navijači.

V 18. krogu 2. slovenske nogometne lige so nogometaši Šmartnega gostili ajdovsko Primorje, srečanje pa se je končalo z rezultatom 1:1, kot v 8. krogu. Dvoboj je bil podoben prvemu letošnjemu dvoboju, saj sta mreži v prvem polčasu znova mirovali, čeprav bi se z malce več natančnosti, na obeh straneh, obrnilo tudi drugače.

V drugem delu igre so ritem tekmi narekovali domači nogometaši, a so bili v zaključku akcij premalo natančni ali pa se je izkazal vratar Primorja Primož Bužan. Vse je kazalo, da se bo tekma končala brez zadetkov, za dodatno skrb na ajdovski klopi, pa je v 80. minuti poskrbela še poškodba kapetana Amela Džuzdanovića. A le dve minuti za tem je Primorje povedlo. Podajo v kazenski prostor je lepo izkoristil Jakob Kodermac in se veselil sedmega zadetka v sezoni. Žal pa rdeče črni prednosti tudi tokrat niso uspeli zadržati, saj je tik pred iztekom igralnega časa, za izenačenje in končnih 1:1, zadel Rok Melavc.

Jakob Kodermac (23) je najboljši strelec Primorja

Izjemno napet boj za obstanek v drugoligaški konkurenci so še dodatno zaostrili nogometaši Brd in Drave, ki so se prav tako veselili pomembnih zmag, vse skupaj pa ni ravno idealno za ajdovsko moštvo, ki v zadnjih štirih srečanjih nujno potrebuje vsaj dve ali tri zmage. Prva priložnost bo že v nedeljo, ko se Ajdovci znova podajajo na gostovanje v Goriška Brda. Tekma, ki bo v marsičem odločala, kdo bo tudi v prihodnji sezone del drugoligaškega nogometnega plesa.


18. krog | 2. SNL | Stadion Šmartno ob Paki

NK Šmartno 1928 1:1 ND Primorje eMundia (0:0)

Strelca: Rok Melavc (90′); Jakob Kodermac (82′)

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina