IZPUŠČENA VELIKA PRILOŽNOST

Še v 75. minuti je kazalo vse, da bo Primorje vknjižilo drugo zaporedno zmago, nato pa se je lotilo zapletati. V 93. minuti srečanja je odgovornost prevzel kapetan Amel Džuzdanović in na žalost zapravil enajstmetrovko za izenačenje. Sledita izjemno pomembni gostovanji v Šmartnem ob Paki in Vipolžah.

Na ajdovskem Mestnem stadionu smo še vedno pogrešali podporo navijačev, ki jo domači nogometaši več kot očitno zelo pogrešajo. Po zmagi v prejšnjem krogu, na gostovanju v Slovenj Gradcu, so se tokrat rdeče črni pomerili z zelenimi iz Krškega. Z zmago bi Primorje storilo velik korak k obstanku v ligi, saj sta brez točk ostala tudi neposredna konkurenta, Brda in Šmartno.

V prvem polčasu se mreži nista zatresli, čeprav sta si obe ekipi priigrali kar nekaj zanimiv situacij iz katerih bi se dalo iztržiti kaj več. Zato pa je bilo nadaljevanje povsem drugačno, dramatično, prava zgodba kot jo lahko napiše le nogomet. Začelo se je v 59. minuti, ko je Primorje v vodstvo popeljal Rene Šolaja in se razveselil prvega zadetka v ajdovskem dresu. Domači so se nato malce potegnili v obrambo, gostje pa so pričeli vse bolj oblegati vrata vratarja Bužana. Obramba Primorja je vzdržala vse do 74. minute, ko je bil natančen Lesjak.

Veselje ob zadetku Reneja Šolaje v 59. minuti.

Tudi po izenačujočem golu so gostje še naprej prevladovali in prišli v končnici srečanja še do enajstmetrovke. A domači vratar Primož Bužan je strel mojstrsko ubranil in vse je kazalo na delitev točk v Ajdovščini. Nato pa so gostje, v 92. minuti, izpeljali hiter proti napad, ki ga je uspešno zaključil Vrdoljak. Kljub šoku so domači našli dovolj motivacije za zaključni napad, kar se jim je obrestovalo s priborjeno enajstmetrovko v 93. minuti. Odgovornost je prevzel Amel Džuzdanović, ustrelil v desni kot vratarja, a premalo močno in natančno. Sledil je le še zaključni sodniški žvižg in veliko razočaranje domačih fantov, ki bi si danes vendarle zaslužili kaj več kot novo ničlo.

Primož Bužan se je znova izkazal z nekaj imenitnimi posredovanji.

Nogomet je na trenutke res neizprosen, a časa za objokovanje ni veliko. Priložnosti za popravni izpit bodo že prav kmalu, v sredo na gostovanju v Šmartnem ob Paki in nato v soboto še v Vipolžah proti ekipi Brd.

Takole je končala žoga po strelu Džuzdanovića iz 11-m.

17. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 1:2 NK Krško (0:0)

Strelci: Rene Šolaja (59′); Sebastian Lesjak (75′), Martin Vrdoljak (90′)

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina