PRIČENJA SE ZARES!

Po skoraj petmesečnem tekmovalnem premoru se bo za vikend nadaljevala 2. SNL. Zaradi epidemije tudi v spremenjenem formatu. Ajdovci bodo prvo srečanje odigrali v gosteh, nasprotnik pa nekdanji prvoligaš Rudar iz Velenja. Prenos srečanja si bo moč ogledati preko Youtuba, za katerega bo poskrbel Cam Sport Studio.

Koledar tekmovanj je bil deležen precejšnjih sprememb zaradi epidemije COVID-19 in protikoronskih omejitev, posledica manjšega števila terminov za dokončanje tekmovanja pa je bila sprememba tekmovalnega sistema v 2. SNL. Drugoligaši bodo odigrali še tri kroge in preloženo tekmo, po 15. krogu pa se bo na podlagi stanja na lestvici odigrala liga za prvaka in liga za obstanek. Tekmovanje bo zaključeno po 22. krogih, predvidoma 19. maja.

Po 12 odigranih tekmah vrh lestvice zasedajo Radomlje, ki imajo tri točke prednosti pred Krko, še dve točki več zaostaja Dob.

Primorje je po odličnem uvodu v sezono, slabše igralo v drugi polovici. V 12. tekmah so varovanci Andreja Komca zbrali dve zmagi, tri remije in sedem porazov ter tako zasedajo 14. mesto na tabeli. Najbolj bode v oči strelski izkupiček, saj je ekipa dosegla le osem zadetkov, za vse pa sta poskrbela kapetan Amel Džuzdanović in Jakob Kodermac.

Klub so zimskem prestopnem roku zapustili Januš Štrukelj, Strahinja Karišić, Žan Luka Kocjančič, Jure Curk, Grega Debenjak in Aldin Karabegović (posoja v NK Postojna). Ob tej priložnosti se klub na čelu z upravnim odborom vsem omenjenim zahvaljuje za prispevek in jim želi obilo uspeha v nadaljevanju kariere.