KO SPREGOVORI KAPETAN – Amel Džuzdanović

Ajdovskim ljubiteljem nogometa ni potrebno posebej predstavljati Amela Džuzdanovića. 26-letni ofenzivni vezni igralec je kapetan članske ekipe Primorja in s tremi zadetki drugi strelec moštva v 2. SNL. V mesto burje se je vrnil v zimskem delu sezone 2018/2019. V času prisilne zaustavitve tekmovanja in treningov je spregovoril za našo klubsko stran.

  • Zaradi velike porasti okužb s koronavirusom se je prekinilo tekmovanje in trenažni proces v 2. SNL. Kako in na kakšen način vzdržujete telesno pripravljenost?

Na začetku tedna prejmemo navodila od našega pomočnika trenerja Miloša Đeriča. Z različnimi vajami poskušamo kar se da ohranjati fizično pripravljenost. Upamo, da se bo liga čimprej nadaljevala, da ponovno stopimo na zelenico in pričnemo s treningi.

  • Glede na rezultatsko krizo, ki se vleče iz meseca oktobra, bi sedaj krvavo potrebovali treninge, da se  z nadaljevanjem tekmovanja takoj obrne tudi rezultatska krivulja. Kje po tvoje se je zalomilo v igri Primorja ter kje so največje rezerve ekipe?

Povsem logično je, da bi potrebovali treninge. S tem bi sigurno odpravljali napake, ki so se nam pojavljale v dosedanjih tekmah. Vsekakor imamo veliko rezerv v vseh segmentih nogometne igre, zlasti v napadu. Znova moramo v igro dodati agresivnost, ki nas je krasila na uvodu v sezono. Če dvignemo ta nivo, smo brez težav konkurenčni vsem tekmecem.

  • Kot si že omenil, bode v oči predvsem malo število doseženih zadetkov. Mrežo nasprotnikovih vratarjev sta zatresla le ti in pa Jakob Kodermac, čeprav si je ekipa pripravila veliko število priložnosti. Je to zgolj posledica pomanjkanja koncentracije v samih zaključkih ali mogoče kaj drugega?

Strinjam se, da smo bili premalo natančni pri zaključnih strelih. To nas je v nekaterih tekmah kaznovalo do te mere, da smo srečanje izgubili, čeprav smo nasprotnika nadigrali tudi v polju. Vsekakor bova tukaj z Jakobom potrebovala pomoč, kar se doseganja zadetkov tiče. Upam in verjamem, da se nama bodo po korona pavzi pri doseganju golov pridružili še napadalci Leban, Debenjak in Nagode. Ne smemo pozabiti niti na mladinca Kopatina. To so igralci, ki imajo odlične strelske sposobnosti in vem, da se jim bo slej kot prej odprlo.

  • Nekatere drugoligaške ekipe v katerih je večje število profesionalnih igralcev bodo s tem tednom pričeli s nadaljevanjem trenažnega procesa. Tak primer je Nafta, ki razpolaga z neprimerno večjim proračunom in ima dejansko skorajda celotno ekipo pod profesionalnimi pogodbami. Vladni odlok trenutno dovoljuje treninge samo vrhunskim športnikom ter ekipam v najvišjem rangu tekmovanja. Bo to vplivalo na konkurenčnost klubov v 2. SNL, saj klubi z večjim proračunom in večjim številom profesionalcev tukaj zagotovo profitirajo?

Seveda, tukaj bodo ekipe, ki bodo lahko prej v pogonu, v definitivno boljšem stanju kot ostale. Nadejam se, da bo NZS, potem ko se bodo ukrepi sprostili, omogočil vsem ekipam, da pridejo s treningi na tekmovalni nivo. V nogometnih krogih je slišati, da naj bi se jesenski del predčasno zaključil ter, da bi manjko tekem nadoknadili v  mesecu februarju, ko bi se predčasno začel t.i. spomladanski del prvenstva.

  • Glede na to, da imaš v mlajših selekcijah tudi svojega nečaka in kar pogosto zahajaš na tekme in treninge mladinske šole, nas zanima tvoje videnje mladinskega pogona?

Vsako leto se nekaj pozitivnega premakne v Ajdovščini. Člani smo prišli iz tretje v drugo ligo, selekcija U15 igra prvo ligo, mladinci so v letošnji sezoni še brez poraza in v igri za najvišja mesta v 2. SML. Mislim, da imamo zelo dobro nogometno šolo. Kar se tiče pa mojega nečaka, ni še niti približno tako dober kot jaz (smeh). Ne šalo na stran, upam, da bo imel še naprej tako voljo do nogometa. Ima izjemen občutek za žogo in samo upam, da bo nadaljeval v tej smeri. Vsekakor je vse odvisno od njega samega, pogoji za njegov razvoj so v našem domačem kraju na zelo visokem nivoju.

 

  • Za konec nam zaupaj še kakšni so tvoji cilji v prihodnosti?

Največja želja je vsekakor ta, da vrnemo Primorje tja kjer je nekoč že bilo, torej v prvo ligo. Ajdovščina se še vedno spominja časov, ko se je vsako nedeljo čakalo na prvoligaške tekme in derbije, ki so bili vedno zanimivi. Kar se mene tiče pa bom počasi šel opravljati nogometno trenersko izobraževanje za strokovnega delavca, saj si želim delati z mladimi in jim pomagati s svojim znanjem in izkušnjami.