RADOMLJE ZADALE NOV PORAZ

Ko ima hudič mlade pravijo, da jih ima veliko. Slaba serija rezultatov ajdovskega Primorja se je nadaljevala tudi v minulem vikendu. Na Mestnem stadionu so gostovale vodilne Radomlje in zasluženo osvojile nove tri točke.

Jan Zagomilšek v akciji

Deževna in mrzla sobota je na tribune privabila okrog 150 najzvestejših privržencev, ki so sicer kmalu po uvodnem pisku sodnika imeli razlog za veselje. V šesti minuti je Primorje izpeljalo lep protinapad, predložek v kazenski prostor pa je s pomočjo gostujočega igralca Blaića pristal v mreži. Prvi gol ajdovskega drugoligaša po kar 327-ih minutah suše. A kaj kmalu se je zadeva na na igrišču obrnila. Radomlje so pokazale in dokazale, da niso po naključju na vrhu lestvice. Fizično močna in uigrana ekipa, katere trener je nekdanji odlični napadalec Oskar Drobne, je premoč hitro spreobrnila v svoj prid. V 24. minuti je bilo na semaforju že 1:2. Ajdovsko obrambo sta brez večjih težav izigrala Trdin in Zabukovnik. Tudi po vodstvu so gostje zlahka prihajali do priložnosti, a je domači vratar Jan Zagomilšek vsakič dobro posredoval. V drugi polovici prvega polčasa so rdeče črni vendarle našli ravnotežje in nekajkrat resno zapretili, še posebej preko kapetana Džuzdanovića, ki je imel v končnici prvega dela na nogi izenačenje na 2:2.

Drugi polčas so Ajdovci pričeli z željo po hitrem izenačenju, a so se vsi poskusi, da bi resneje ogrozili vratarja Radomelj, Šugića, izjalovili že preden je žoga prišla do kazenskega prostora. Gostje so mirno in brez težav nadzirali potek srečanja in v 56. minuti dokončno zapečatili usodo Primorja. Domači vratar je ob prvem strelu odlično posredoval, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospremil gostujoči kapetan Luka Cerar. Tudi v nadaljevanju tekme se je nadaljevala nemoč domačih, ki jim borbenosti sicer ne gre očitati, a ko ne gre, pač ne gre. Tik pred zadnjim sodniškim piskom je za četrti gol Radomelj poskrbel Žan Nikolič in s tem svojo ekipo le še bolj utrdil na vrhu lestvice.


12. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 1:4 NK Kalcer Radomlje (1:2)

Streleci: Blaić – ag. (6′); Trdin (16′), Zabukovnik (24′), Cerar (56′), Nikolić (93′)

Zapisnik srečanja

*Foto: Primož Brecelj

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina