GOSTOVANJA OSTAJAJO ZAKLETA

Po več kot dvajsetih letih sta se v uradnem medsebojnem obračunu udarila Jadran iz Dekanov ter ajdovsko Primorje. Srečanje se je končala z gladko zmago domačih, ki so bili boljši s 3:0. Ajdovce tepe predvsem neučinkovitost, so so  rdeče črni v enajstih krogih dosegli le sedem zadetkov.

Precej prometa in nič dobička. Tako bi lahko na kratko opisali sobotno srečanje v Dekanih, med domačim Jadranom in Primorjem eMundio. Znova se je pokazalo, da ima ajdovska ekipa največ težav v napadu saj žoga nikakor ne najde poti do mreže. Rdeče črni so predvsem v prvem polčasu prevladovali na igrišču, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, a domačega vratarja niso uspeli premagati. Še najbližje zadetku je bil Amel Džuzdanović, vendar se domači vratar ni pustil ukaniti.

Tudi drugi polčas se je začel podobno, s pobudo Primorja in znova z neučinkovitostjo v napadu. Jakob Kodermac bi lahko prekinil svoj strelski post, a mu je vratar Jurca ubranil strel iz bližine. Domači so potrpežljivo čakali na svojo priložnost in jo dočakali v 56. minuti. Rok Jakomin je ostal sam znotraj kazenskega prostora Primorja in zanesljivo premagal vratarja Jana Zagomilška. Precej podobna akcija je domačim uspela tudi v 69. minuti, končni izid pa je v 77. minuti, s strelom z glavo, postavil Maj Mittendorfer. Ajdovci so sicer poskušali priti do vsaj častnega zadetka, vendar brez uspeha.

Kljub porazu Primorje še vedno drži enajsto mesto na lestvici, a razlika do dna je vse manjša. V prihodnjem krogu prihaja v Ajdovščino vodilna ekipa Kalcer Radomlje.

Jadran Dekani:Primorje Ajdovščina 3:0

Video vrhunci včerajšnje lepe zmage nad Primorjem…Jadran Dekani:Primorje Ajdovščina 3:0Jakomin ⚽⚽Mitendorfer ⚽Pali Jadrannnnnnnn?⚽???????

Objavil/a NK Dekani dne Nedelja, 11. oktober 2020


12. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

NK Jadran Dekani 3:0 ND Primorje eMundia (0:0)

Streleca:  Rok Jakomin (56′ in 69′), Maj Mittendorfer (76′)

*Foto: NK Dekani

*Povzeto po: Lokalne Ajdovščina