PRIMORJE PLAČALO DAVEK NEIZKORIŠČENIH PRILOŽNOSTI

Tudi v desetem krogu se Ajdovcem ni izšlo po načrtih. Kljub temu, da so na Mestnem stadionu v Ajdovščini prikazali zelo solidno igro, jih je pokopala kopica neizkoriščenih priložnosti. Dob je slavil z 0:1.

Že dober mesec dni čakajo igralci v rdeče-črnih dresih na novo zmago v drugoligaški konkurenci. Po prikazanem bi si jo vsekakor zaslužili, a na koncu štejejo le zadetki. Primorje igra zelo všečen in konkurenčen nogomet, toda kaj ko je nasprotna mreža za varovance Andreja Komca enostavno zakleta.

Leban je bil najnevarnejši igralec Primorja

Podobno zgodbo, kot že nekaj zadnjih krogov smo spremljali v soboto pred okrog 200 gledalci v Ajdovščini, kjer so gostovali tretjeuvrščeni igralci Doba, katere s klopi vodi Simon Sešlar. Domači so si priigrali vrsto priložnosti, bili večino časa na zelenici boljši nasprotnik, toda mreža se je tresla le na strani Ajdovcev. V 29. minuti je Jana Zagomilška po hitrem protinapadu premagal Dino Zenković. 

Stvari bi lahko v svoje roke vzel napadalec Žan Leban, ki je skozi celotno srečanje prihajal v nevarne situacije iz katerih bi lahko iz premagal nasprotnega vratarja, ampak žoga ni našla poti v mrežo Doba.

Primorje po prvi tretjini prvenstva zaseda 11. mesto na prvenstveni tabeli. Daleč od tega, da ajdovskim nogometašem teče voda v grlo, a ob zelo izenačeni konkurenci, so točke nujno potrebne. Lepa priložnost za obrnitev negativne krivulje navzgor bo že sobotno gostovanje v Dekanih, pri zadnjeuvrščenemu Jadranu.


10. krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 0:1 NK Šmartno 1928 (0:1)

Strelec: Dino Zenković (29′)

*Foto: Primož Brecelj