PRIMORJE NI USPELO STRETI ŠMARTNEGA

8. prvenstveni krog je prinesel nov remi ajdovskega Primorja. V sončnem sobotnem popoldnevu sta se na Mestnem stadionu ekipi Primorja eMundie in Šmartnega 1928, razšli z neodločenim rezultatom 1:1. Četrtič v sezoni je v polno meril Jakob Kodermac.

Okrog 200 ljubiteljev nogometa si je ogledalo sobotno srečanje v vetrovni Ajdovščini. Primorje je gostilo nekdanjega prvoligaša Šmartno 1928, ki je prišel v mesto burje po hudem porazu v prejšnjem krogu, ko jih je lendavska Nafta na domačem igrišču, ponižala s kar 0:10.  Tekmec po meri, da bi Ajdovci lahko vknjižili prvo zmago v mesecu septembru. Domačini so se v srečanje podali brez kapetana Amela Džuzdanovića, ki je počival zaradi kazni štirih rumenih kartonov. Na ajdovski klopi tudi ni bilo kaznovanega trenerja Andreja Komca, zamenjal ga je njegov pomočnik Miloš Đerič.

Žan Leban

V prvem delu smo spremljali dinamično srečanje z veliko mero agresivnosti. Tako je imel glavni sodnik Šmajc obilico dela s delitvijo rumenih kartonov. Prvi nevarnejši strel na srečanju je pripadel gostom. Z okoli dvajsetih metrov so stresli prečnik domačega vratarja Jana Zagomilška. Na drugi strani se je dvakrat v ugodni situaciji znašel Žan Leban, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Drugi polčas se razmerja na zelenici niso bistveno spremenila. Oba vratarja sta bila zanesljiva pri vseh nevarnejših strelih.  Sinovi burje so prišli do vodstva v 58. minuti. Globinsko žogo je odlično sprejel domači napadalec Jakob Kodermac, ki je obšel vratarja in rutinirano zadel v prazno mrežo. To je bil že njegov četrti zadetek v letošnji sezoni. Veselje ni trajalo dolgo, saj se gostje kljub zaostanku niso predali in so že štiri minute kasneje izid izenačili. V gneči pred vratarjem Zagomilškom je zmedo domače obrambe izkoristil Alen Bukšek.

Ajdovci so v samem zaključku poskušali na vse pretege priti do treh točk. Najlepšo priložnost za zmago domače ekipe je iz rok izpustil Tilen Nagode. Primorje se je tako moralo zadovoljiti z remijem. V naslednjem krogu Ajdovci gostujejo v Brežicah. Po odigranih osmih krogih Primorje eMundia zaseda 11. mesto na lestvici z osvojenimi devetimi točkami.


8.krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 1:1 NK Šmartno 1928 (0:0)

Strelca: Jakob Kodermac (58′); Alen Bukšek (62′)

*Foto: Primož Brecelj