V DOLINCI BREZ ZADETKOV

Drugoligaška druščina ne počiva. Včeraj je bil odigran 7. krog, Ajdovci pa so gostovali v sosednjih Biljah. V Dolinci se je zbralo okrog 300 ljubiteljev nogometa, ki pa niso videli zadetkov.

V vročih in soparnih Biljah smo spremljali zelo zanimiv Primorski derbi. Obračun je ponudil veliko tempa in agresivnosti z obeh strani. Po dveh zaporednih porazih je prišlo do nekaterih sprememb v taboru rdeče-črnih. Trener  Komac je v prvo enajsterico uvrstil vratarja Zagomilška, zadnjega veznega igralca Terzieva ter najnovejšo okrepitev Strahinjo Karišića. V prvem delu so malce bolj agresivno igrali domači igralci, ki so pritiskali na polovici Ajdovcev. Z izjemo strela Matića, si Biljenci resnejših priložnosti niso ustvarili. Ajdovska obramba je delovala zelo zanesljivo, v napadu pa je zmanjkala zadnja uspešna podaja s katero bi spravili v težave domačega vratarja Lipičarja.

Tokrat je med vratnici stopil Jan Zagomilšek

V drugem polčasu so bili podjetnejši igralci Primorja. Obe ekipi sta si sicer pripravili nekaj polpriložnosti, a do spremembe rezultata ni prišlo. Slika na igrišču se je popolnoma spremenila v 76. minuti, ko je moral domači branilec Slavec predčasno pod prho. Bilje so se pomaknile na svojo polovico in čakale na protinapade. Primorje bi lahko preko Kodermaca in Džuzdanovića povedlo, toda obramba Bilj je bila na vedno na pravem mestu. Če potegnemo črto bi lahko dejali, da je remi še najbolj pravičen glede na potek celotnega dogajanja. V taboru Primorja so s točko vendarle lahko zadovoljni, saj so po dveh ničlah prekinili negativen niz rezultatov.

Goran Terziev je na sredini igrišča opravil veliko posla

Sledi sobotno domače srečanje proti ekipi Šmartno 1928, tekma se na Mestnem stadionu v Ajdovščini prične ob 16. uri.


7.krog | 2. SNL | V Dolinci – Bilje

ND Bilje 0:0 ND Primorje eMundia (0:0)

*Foto: Primož Brecelj