KRKA OSVOJILA AJDOVSKO TRDNJAVO

V 6. krogu 2. SNL je moralo Primorje na domačem igrišču priznati premoč nogometašem novomeške Krke, ki so slavili z 0:3.

Andi Mamič

Srečanje se je pričelo z začetnim udarcem nekdanjega igralca Primorja in sedanjega trenerja v dekliški kategoriji DU 11/13, Andija Mamiča. Slednji velja za enega izmed najboljših slovenskih ultramaratonskih tekačev.  Mamič se je namreč udeležil letošnjega gorskega ultra traila Swiss Peak, ki se vije po švicarskih Alpah in kjer morajo nastopajoči premagati kar 314 kilometrov poti ter več kot 22500 višinskih metrov. Andiju je izjemen podvig uspelo osvojiti po napornih 99-ih urah fizičnega in psihičnega spopadanja s progo.

V uvodu srečanja so imeli nogometaši Primorja žogo v svoji posesti in poizkušali s streli od daleč, vendar njihovi streli niso končali v mreži gostov.  Neodločnost v obrambi je v 12. minuti srečanja kaznoval Kaheem Anthony Parris. Slednji je nato v končnici tekme v razmaku nekaj minut prejel dva rumena kartona. Takrat pa je bil obračun že odločen. Gostje so namreč vodili z 0:3 in tudi sicer večji del dvoboja kazali potrebno zanesljivost predvsem v odlični fizični pripravljenosti. Ajdovci so po uvodnem zaostanku zaman poskušali strniti svoje vrste. Zaradi ponavljajočih se težav v kolenu je že na polovici prvega polčasa iz igre odšel vezni igralec Anže Kuraj. Zamenjal ga je srbski novinec v rdeče-črnem dresu Strahinja Karišić, ki pa po prihodu v Ajdovščino še lovi vadbeni in igralni ritem. Domača obramba je tik pred odmorom zopet plačala davek lastnih napak. Marko Brekalo je v tretjem poskusu v kazenskem prostoru vendarle žogo preusmeril za hrbet vratarja Štruklja. Usodo Ajdovcev je dokončno zapečatil Žiga Kastrevec, ki je v 86. minuti zadel po kotu za končnih 0:3.

Strahinja Karišić je debitiral v dresu Primorja

Ajdovci so doživeli še drugi zaporedni poraz, prvega na domači zelenici in padli na 11. mesto na lestvici. V sredo jih čaka derbi v Biljah, tekma prične ob 16. uri.


6.krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 0:3 NK Krka (0:2)

Strelci: Kaheem Anthony Parris (12′), Marko Brekalo (41′), Žiga Kastrevec (86′).

*Povzeto po: Primorske novice

*Foto: Primož Brecelj