BELTINCI V DRUGEM DELU RAZOROŽILI AJDOVCE

Dolgih deset let je minilo odkar sta se srečala nekdanja standardna prvoligaša. Vedno zahtevno gostovanje na skrajnem vzhodu države, se je tudi tokrat izkazalo za previsoko oviro. Domači Beltinici so po zaostanku v prvem polčasu, v drugem silovito napadli Ajdovce in zasluženo osvojili tri točke.

Džuzdanović je zadel iz 11-m

Primorje je sicer povedlo v prvi polovici prvega polčasa. Kapetan Amel Džuzdanović je v 18. minuti izkoristil strel z bele točke. To je bilo s strani rdeče-črnih skorajda vse, saj so ”Žuti” praktično skozi celotno srečanje pritiskali proti vratom Januša Štruklja. Toda na odmor so odšli s prednostjo igralci iz Ajdovščine.

Že takoj na začetku drugega dela je sledila enajstmetrovka za Beltince. Po prekršku nad Maukom je izid poravnal Vito Mörec. Nedolgo zatem je prvenec v dresu Beltincev dosegel Verunica, ki je zadel po dolgi podaji Verbiča. Omenjeni igralec je še enkrat asistiral pri zadetku za 3:1. Z leve strani je zaposlil Mauka, ki je Šturklja premagal s strelom z glavo. Gostitelji so dobro igro kronali še z dvema zadetkoma v končnici srečanja.

Primorje po petih krogih in sedmih točkah zaseda 7. mesto na drugoligaški razpredelnici. Vtis pa bodo Sinovi burje poskušali popraviti že v soboto, ko v mesto burje prihaja novomeška Krka.


5.krog | 2. SNL | Športni park Beltinci

ND Beltinci 5:1 ND Primorje eMundia (0:1)

Strelci: Amel Džuzdanović (18′); Vito Mörec 11/m (49′), Mateo Verunica (56′), Mitja Mauko (62′,71′), Luka Pihler (89′).

*Foto: ND Beltinci