NEODLOČENO PROTI FUŽINARJU

Primorje je v 4. krogu gostilo zelo močno ekipo Fužinarja, ki letos ne skriva visokih ambicij. Na Mestnem stadionu se je po odločitvi NZS-ja, da se lahko vrnejo gledalci zbralo okrog 350 ljubiteljev okroglega usnja. V napeti predstavi sta si ekipi razdelili po točko. 

Prvi polčas je postregel s čvrsto tekmo z malo priložnostmi. Ravenčani so poskušali na obeh straneh igrišča uveljaviti svojo telesno  (pre)moč, Ajdovci pa so si s hitrimi globinskimi podajami prizadevali priti pred vrata tekmeca. Namera jim je uspela le izjemoma, je pa bila zato priložnost Jakoba Kodermaca toliko lepša. Najboljši ajdovski strelec na žalost ni bil dovolj natančen. Gostje so imeli večjo posest žoge, a do konkretnejših priložnosti niso prihajali.  Streli z razdalje so bili lahek plen vratarja Januša Štruklja.

Izključeni Jani Curk

Slednji se je moral takoj na začetku drugega polčasa izkazati z izjemno parado po strelu Filipa Jauka iz neposredne bližine. Le nekaj trenutkov kasneje pa je klonil po silovitem strelu z razdalje Roka Prše. Močan strel, ki pa je letel po sredini gola, gre roko na srce tudi malo na dušo domačemu vratarju. Vodilni gol Korošcev je trenerja domačih Andreja Komca prisili v nekatere taktične spremembe. Primorje je pričelo igrati bolj intezivno, nevarno je bilo predvsem ko se je Amel Džuzdanović znašel bližje vratom gostov. Domači kapetan je imel veliko prstov vmes pri izenačujočem zadetku. Z lepo asistenco je zaposlil Jakoba Kodermaca, ki je zatresel tretjič v prvenstvu.

Ko je vse kazalo, da se bo igra razplamtela, pa so gostitelji ostali z igralcem manj v polju. Zaradi preostrega starta je bil izključen desni bočni branilec Jani Curk. Če bi se glavni sodnik do potankosti držal pravil igre, bi nekaj trenutkov kasneje v gostujočo slačilnico poslati tudi Jauka. Tako so Sinovi burje z desetimi možmi vložiti dodatno mero energije, da je točka ostala v Ajdovščini. Glede na potek celotnega dogajanja na igrišču tudi povsem zasluženo.

V prihodnjem 5. krogu, Primorje odhaja na gostovanje v Beltince.


4.krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 1:1 NK Fužinar Vzajemci (0:0)

Strelca: Jakob Kodermac (61′); Roko Prša (49′).

*Povzeto po: Primorske novice

*Foto: Primož Brecelj