NAFTA PRIZADEJALA PRVI PORAZ

Po domači zmagi v prvem krogu v 2.SNL je ajdovsko Primorje eMundia gostovalo pri lendavski Nafti in doživelo prvi poraz v sezoni. Domači nogometaši  iz skrajnega vzhoda države so bili boljši z 2:0. 

Primorje eMundia se je po domači zmagi nad ptujsko Dravo odpravilo na najdaljše gostovanje sezone. Gostitelji niso dopustili presenečenja, točke pa so ostale pod lendavskimi griči. Možje v modrem so povedli točno sredi prvega polčasa, ko je po predložku Körmendija z glavo v polno meril Meshack. Posojeni član madžarskega ZTE-ja je zadel že v prvem krogu, zmaga pa je bila potrjena v uvodu drugega polčasa. Rdeče črni po kotu niso uspeli izbiti žoge, veliko zaslug za zadetek pa ima Vedran Vinko. Domači kapetan je sijajno prodrl po levi strani kazenskega prostora, nato pa pred golom našel povsem osamljenega Gergöja Bollo.

Ajdovski trener Andrej Komac je moral že v  začetku 13. minute opravilti prvo menjavo, namesto poškodovanega Škarabota je vstopil Žan Luka Kocijančič. Primorje eMundia si je sicer v zanimivi nogometni predstavi pripravilo kar nekaj lepih priložnosti, a žoga ni našla poti v mrežo. V 19. minuti je s strelom od daleč poskušal Kuraj, vendar je njegov strel zletel visoko prek vrat domačega vratarja Galošija. Po zapravljeni žogi Vedrana Vinka pa e s strelom od daleč v 22. minuti poskušal Džuzdanović, vendar je žoga zletela mimo vrat Galošija. V 62. minuti je  z glavo poizkušal Nagode, vendar je žogo slabo zadel, zato ta ni dosegla svojega cilja. V 73. minuti je s strelom od daleč poizkušal še Curk, vendar je žoga zletela le v avt.

Ajdovce že v soboto čaka nova težka preizkušnja. V mesto ob mrzli reki prihaja Krško.


2.krog | 2. SNL | Športni park Lendava

 NK NAFTA 1903 2:0 ND Primorje eMundia (1:0)

Strelca: Meshack (23′), Bolla (50′)

*povzeto po: Lokalne Ajdovščina

*naslovna fotografija: foto Šimonka