V UVODU ČEZ PTUJSKO DRAVO

Primorje eMundia je fantastično krenilo v drugoligaško sezono. Na uvodu so v Ajdovščini na kolena spravili ptujsko Dravo.

Dvoboj na ajdovskem stadionu se je prekinil že po sedmih minutah igre. Močna poletna nevihta je za dvajset minut igralce spravila pod streho Mestnega stadiona. Premor so vsekakor bolje izkoristili Ajdovci, saj so se v nadaljevanju predstavili v odločnejši podobi. S kombinatorno igro so izbranci Andreja Komca težišče igre premaknili na polovico gostov, ki so se zavestno odločili za branjenje svojega gola. Ajdovska pobuda je prve sadove dala v drugi polovici prvega polčasa. Poskus Jake Kodermaca z glavo je sicer zgolj ogrel dlani gostujočega vratarja, ki je imel precej več dela ob strelu kapetana Amela Džuzdanovića. Strelske vaje Ajdovcev so se nadaljevale. Najlepšo priložnost je zamudil Tilen Nagode, ki je v 34. minuti izgubil dvoboj iz oči v oči z Anejem Milićem. Domači pa so premoč kronali štiri minute kasneje. Moštveno akcijo je učinkovito s strelom pod prečko za zasluženo domače vodstvo ob polčasu zaključil Jakob Kodermac.

Tudi v drugem delu so bili Sinovi burje konkretnejši. Moštvo Drave je sicer prevladovalo v posesti žoge, a so bili njihovi poskusi jalovi. Odločilni trenutki srečanja so se zgodili v 56. minuti, ko je Jaka Kuraj po nepotrebnem zakrivil enajstmetrovko. Njegovo napako je popravil Januš Štrukelj, ki je strel Abdelahima Njoye preusmeril v okvir vrat. Po sledečem kotu je še enkrat zadišalo po najstrožji kazni za goste, a se je glavni sodnik po posvetovanju s stranskim odločil drugače. Ajdovci so zadihali in po dobri uri igre udarili iz protinapada, ki ga je kronal Džudanović za 2:0. Ajdovci bi lahko do konca tekme dosegli še kakšen zadetek, a zamujene priložnosti so po poraznem razpletu obžalovali predvsem Ptujčani.


1.krog | 2. SNL | Mestni stadion Ajdovščina

ND Primorje eMundia 2:0 NK Drava Ptuj (1:0)

Strelca: Jakob Kodermac (39′), Amel Džuzdanović (65′)

*povzeto po: Primorske novice

*naslovna fotografija: Lokalne Ajdovščina