VESELJE V AJDOVŠČINI! PRIMORJE JE NOVI DRUGOLIGAŠ!

Kar se je potiho pričakovalo, se je uresničilo! ND Primorje je po sklepu izvršnega odbora NZS o sestavi lig za naslednjo sezono novi drugoligaš. V 2. SNL bo tako igralo 16 ekip. 

Po desetih letih se druga liga vrača v Ajdovščino. Takratno Primorje se je v sezoni 2009/2010 ekspresno vrnilo med prvoligaše, saj je na 27. tekmah osvojilo 55 točk in za osem točk za seboj pustilo Triglav iz Kranja. Toda pustimo preteklost za seboj. V letošnji sezoni, ki se je predčasno končala zaradi koronavirusa, se je odigral le jesenski del prvenstva. Ajdovci so na 14. tekmah zabeležili kar deset zmag in samo enkrat zelenico zapustili sklonjenih glav. S osvojenimi 33. točkami se tako varovanci trenerja Andreja Komca zasluženo veselijo uvrstitve v drugi rang tekmovanja.

Kapetan Amel Džuzdanović

Najboljši strelec ekipe je bil kapetan Amel Džuzdanović, ki je zadel desetkrat, tri gole manj sta dosegla Tilen Nagode in Jakob Kodermac. Naj ob tem dodamo, da so imeli Sinovi burje najboljšo obrambo lige, saj je vratar Štrukelj iz svoje mreže pobral le 14 žog.

Veliko zaslug za uspeh članskega moštva gre UO kluba, nad katerim bedi športni direktor Erik Kalin. ”Gre za največji uspeh kluba v novi dobi. Skupaj z uspehom selekcije U15 (uvrstitev v 1. SNL) lahko sezono 19/20 označimo za izjemno uspešno. Člani so se zasluženo uvrstili v drugo ligo, saj so igrali najboljši in najlepši nogomet v tretji ligi. Ob tej priliki moram čestitati trenerjem in igralcem ter mojim sodelavcem v upravi za izjemno opravljeno delo. Še posebej me veseli, da smo tudi za prihodnjo sezono zagotovili obstoječi igralni kader, kateremu bomo poskušali dodati še nekaj kvalitete. Prva okrepitev je že pod streho, javnosti jo bomo predstavili v naslednjih dneh. V naši viziji pa še naprej ostaja jasen cilj in sicer, da v mesto burje vračamo igralce iz naše nogometne šole. V prihodnosti bomo članom poskušali priključiti čimveč perspektivnih igralcev iz naše mladinske nogometne šole. Upam si trditi, da imamo najkvalitetnejšo mladinsko šolo v severnoprimorski regiji. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem staršem, ki verjamejo v naš klub in našo zgodbo ter apeliram nanje, da še naprej  pridno podpirajo svoje otroke na njihovi nogometni poti. Na koncu bi posebno mesto namenil še najzvestejšim navijačem in simpatizerjem našega kluba. Iskrena hvala, brez vas in podpore celotnega mesta Ajdovščina nam ne bi uspelo.”

Miloš Đerič in Andrej Komac

Glavni trener in nekdanji odlični igralec Andrej Komac je člansko moštvo prevzel na polovici sezone 2018/2019. S trdim delom in karizmo je pripeljal Ajdovščino nazaj na slovenski nogometni zemljevid. Na čelu moštva bo tudi v prihodnji sezoni, kjer mu bo še naprej ob strani stal njegov pomočnik Miloš Đerič. Komac, ki je med drugim igral tudi za slovensko izbrano vrsto na SP v Južni Afriki 2010, je ob uvrstitvi v drugo ligo povedal naslednje: ”Najprej bi rad čestital fantom za prigarano in več kot zasluženo prvo mesto na lestvici. Žal nam je izredna situacija preprečila to dokazati tudi v drugem delu prvenstva, v katerega bi krenili izredno samozavestni. Zavedamo se, da je 2. SNL zelo zahtevna, potrebno se bo čim hitreje prilagoditi omenjenemu tekmovanju. Klub je pripravljen na nov velik izziv, skupni cilj je postati stabilen drugoligaš. Kaj bo prinesla prihodnost ne vemo, ampak dejstvo je, da bo Primorje Ajdovščina dodatni element popestritve drugoligaškega tekmovanja in posledično slovenskega nogometa!”