ADRIJAN FEGIC IN PRIMORJE U15 PREJELI PRIZNANJE ŠPORTNE ZVEZE AJDOVŠČINA

V petek je v Dvorani prve slovenske vlade potekala prireditev, ki jo je organizirala Športna zveza Ajdovščina in sicer podelitev priznanj za najboljše športne dosežke v letu 2019. 

Trener U15 – Andraž Ivanović

V soju luči je bil nedvomno Adrijan Fegic, ki je prejel statuo za življenjsko delo v športu. Priznanje sta mu izročila  župan Tadej Beočanin in predsednik ŠZA Miloš Popovič. Fegic je legenda primorskega, slovenskega in jugoslovanskega nogometa. Kariero je pričel v Primorju, zvezdne trenutke doživljal v dresu Rijeke, kjer se je iz domala neznanega mladeniča iz Ajdovščine razvil v nogometaša, ki je trkal na vrata državne reprezentance, po zaslugi nastopov v evropskih pokalih pa je postal znan tudi zunaj meja naše takratne države. Iz Rijeke ga je pot vodila v Francijo, kjer je igral za štiri klube. Osebna zgodba pa ga je nato leta 1992 ponovno pripeljala domov, kjer je tudi zaključil bogato športno pot. Naj dodamo, da je priljubljeni ”Nando” še vedno aktiven trener pri kadetski ekipi Primorja.

Bronasto priznanje ŠZA pa je prejela tudi selekcija U15 (letnik 2004 in 2005), ki je v sezoni 2018/2019 brez poraza osvojila ligo MNZ Nova Gorica, ter se okitila še z naslovom najboljše ekipe v mednarodni ligi (Liga brez meja). Nagrado sta prevzela trener Andraž Ivanović in letošnji kapetan ekipe U15 – Tadej Brecelj.

Iskrene čestitke!

Zmagovalna ekipa U15 (l. 2004 in 2005)