MEDNARODNI SEMINAR V ZAGREBU TUDI S PRIDIHOM AJDOVSKIH TRENERJEV

V soboto je v Zagrebu potekal mednarodni seminar na temo kondicijske priprave v nogometu. Seminarja, ki je potekal v hrvaškem glavnem mestu so se udeležili tudi trije trenerji naše mladinske šole in sicer Taulant Kadrija (trener selekcije U8), Aleksander Bratina in Andrej Hrobat (trenerja selekcije U13 in U12 ).

Prvi predavatelj je bil Nenad Bjelica, glavni trener GNK Dinama, na temo kako razviti vrhunsko nogometno ekipo. Slušateljem so nato ogromno informacij predali še hrvaški selektorji  mlajših reprezentanc: Tomislav Rukavina – selektor U17, Josip Simunić – selektor U19, Ognjen Vukojevič – selektor U20 in pomočnik selektorja v A reprezentanci, Igor Biščan – selektor U21 in Zlatko Dalič – selektor A reprezentance.

Rdeča nit predavanja zgoraj omenjenih trenerjev je bila v tem, kako oni sami doživljajo in vidijo razvoj hrvaškega nogometa do leta 2030. Selektor Dalić se je dotaknil tudi pričakovanja Hrvatov na prihajajočem junijskem Evropskem prvenstvu 2020. Po krajšem premoru je s predavanjem nadaljeval Roberto Sassi, ki deluje v nogometnem klubu Juventus. Predstavil je svoje videnje treninga z žogo in brez nje. Igor Borić in Željko Jeleć sta bila predstavnika specialne bolnišnice iz SV. Katarine, ki  sodeluje s Hrvaško nogometno zvezo. Predstavila sta njihove naloge ter postopke terapij in rehabilitacije pri poškodbah v nogometu. Predavateljica Ana Čerenšek je predstavila metalni trening, njegov pomen in sam vpliv na zmanjšanje poškodb v nogometu.  Vlatko Vučetić in Marko Stojanović sta predstavila treninge individualne kondicijske priprave nogometašev. Omeniti velja tudi, da  Vlatko Vučetič skrbi za kondicijsko pripravo enega izmed najboljših vezistov na svetu Luke Modriča. Z njim sodeluje že od samega začetka njegove kariere.

Vsem našim trenerjem želimo, da bi pridobljeno znanje in izkušnje čim bolj koristilo pri samem delu in razvoju mladih nogometašev.