PO DRUGO LIGO TUDI Z JANIJEM CURKOM!

Po Amelu Džuzdanoviću in Tilnu Nagodeju je Primorje v svoje vrste vrnilo še enega igralca, ki je nogometno pot začel v Ajdovščini. Govora je o 26-letnem bočnem branilcu Janiju Curku, ki bo v spomladanskem delu pomagal ekipi Andreja Komca do uvrstitve v drugo slovensko nogometno ligo.

Dosedanja nogometna kariera Janija Curka je zelo pestra. Kot zelo obetaven nogometaš se je v sezoni 2010/11 preselil v Nogometno društvo Gorica, kjer je odigral prvo ligo U15, 1. SKL in prvo mladinsko ligo, ki jo je tudi osvojil. V sezoni 2013/14 je prvič okusil slast igranja v članski 1. SNL. Zaradi premajhne minutaže je odšel na posojo v takratno enotno 3. SNL-zahod. Postal je član Ajdovščine Škou, kjer je odigral 22 prvenstvenih srečanj in zbral 1937 minut. Po končani sezoni ga je Gorica posodila v TKK Tolmin, ki je v sezoni 14/15 nastopal v 2. SNL. Jani je za Tolmince odlično odigral jesenski del prvenstva in si priboril prestop v najboljše slovensko moštvo NK Maribor. Kljub velikim naporom in priključitvi prvemu moštvu je priložnost za dokazovanje dobil le za takratno drugo ekipo Maribora, ki je igrala v 3. SNL – sever in bila nekako valilnica talentov za prvo moštvo.

Jani Curk

Pred sezono 2016/17 se je vrnil v Novo Gorico, kjer je v treh sezonah zbral 45 prvoligaških nastopov (3438 minut). Igral je tudi v kvalifikacijah za obstanek v 1. SNL 19/20, kjer je Gorica izgubila proti Tabor Sežani in s tem izpadla v drugi rang tekmovanja. V drugi ligi se je zopet preizkusil v naslednji sezoni, ko je belo-modri dres zamenjal za briškega. V Brdih je v jesenskem delu odigral 21 tekem (19 prvenstvenih in dve pokalni) ter bil eden izmed pomembnejših členov trenerja Vlada Badžima.

Jani Curk se torej po sedmih letih vrača v mesto burje v rdeče-črni dres, pri katerem je napravil prve nogometne korake. V klubu mu želimo vso srečo in čim vem dobrih iger.

Jani dobrodošel!