PRIMORJE BO PREZIMILO NA PRVEM MESTU!

Primorje je v sosedskem derbiju v Vipavi vknjižilo deseto zmago v letošnji sezoni. S 33-imi točkami so Ajdovci osvojili tudi jesenski naslov prvaka. Junak srečanja je postal Tilen Nagode.

Matic Zavnik je dobro opravil svoje delo

Sosedski derbi je na stadion Ob Beli privabil lepo število obiskovalcev. Slednji so spremljali zanimivo nogometno predstavo na zelo težkem igrišču. Ajdovski trener Komac je na igrišče poslal identično enajsterico, kakršna je zmagala minuli vikend v Tolminu, le da je Leona Kodermaca zamenjal njegov bratranec Jakob Kodermac. Na klopi sta ostala tudi rahlo načeta Haris Dedić in Nik Plavšič Vajde, znova pa je zaigral mladi Matic Zavnik. Na nasprotni strani se je trener Mulahmetović odločil za dokaj zaprto postavitev, na klopi je začel tudi kapetan Nejc Vidmar, ki se je s tem srečanjem poslovil od aktivnega igranja nogometa. V prvem polčasu smo z ene in druge strani spremljali igro, ki ni bila prava paša za oči. Vipava je s svojo borbenostjo Primorju povzročala kar nekaj težav, svoje je dodalo še igrišče, ki je bilo iz minute v minuto v slabšem stanju. Ne glede na potek so si Sinovi burje prek Žana Lebana priigrali dve odlični priložnosti, a je izjemno posredoval domači vratar Gašper Želko. V 30. minuti je moral Andrej Komac zaradi poškodbe prisilno zamenjati Žana Podgorška z Andrejem Lukačem

Džuzdanović je Vipavi povzročal obilico težav

Ajdovci so na najboljši možni način odprli drugi del derbija. Amel Džuzdanović je z nekaj sreče žogo v kazenskem prostoru spravil do Tilna Nagodeta, ki je prisebno odreagiral in premagal Gašperja Želka za vodstvo z 1:0. Kljub zaostanku so igralci Vipave še naprej igrali dokaj zaprto in v nadaljevanju niso resneje ogrozili gostujočega čuvaja mreže Januša Štruklja. Rdeče-črni bi lahko iz polprotinapadov dosegli še kakšen zadetek, a so bili v samem zaključku premalo zbrani.

Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je postalo jasno, da so igralci ajdovskega Primorja z deseto zmago v sezoni postali jesenski prvaki. Ta uspeh je znala nadgraditi tudi publika z bučnim aplavzom ob koncu obračuna.  Ajdovska ekipa je v štirinajstih tekmah dosegla deset zmag, trikrat remizirala in doživela poraz le proti blejski ekipi, kar je dovolj za 33 točk. Le dve točki manj ima na drugem mestu ljubljanska Svoboda, kar nakazuje, da bo v spomladanskem delu še kako zanimivo. Ostali tekmeci so se točkovno že kar precej oddaljili. Sezona se nadaljuje meseca marca.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio


Sobota, 16. 11. 2019 | 14. krog 3. SNL | Vipava

NK FAMA VIPAVA 0:1 ND PRIMORJE (0:0)

⚽ Tilen Nagode (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL