ANDREJ KOMAC NA DOGODKU ”HVALA, GENERACIJE”

Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila slavnostni dogodek “Hvala, generacije” in počastila spomin na prvo uvrstitev članske reprezentance na veliko tekmovanje. Te dni namreč mineva 20 let od preboja na Euro 2000.

Prisotnih pa je bilo tudi veliko nogometašev iz generacije svetovnega prvenstva 2010. Del prireditve je bil namenjen tudi njim. Dogodka se je udeležil tudi glavni trener ajdovskega Primorja, Andrej Komac.

“Mislim, da je bil čas, da obeležimo te dogodke. Zelo pomembno je bilo, da je majhna reprezentanca dosegla tako imeniten rezultat. To je bil rezultat poguma. Zaradi tega vsem čestitam,” je dejal predsednik NZS-ja Radenko Mijatović.

Spomnimo. Med izbranci Matjaža Keka za svetovno prvenstvo v Južni Afriki leta 2010, se je znašel tudi Andrej Komac. V svoji karieri je dres slovenske reprezentance oblekel 43-krat.

Pred slabim letom dni je v intervjuju na Siol Sportalu, novinarju Roku Plestenjaku nekaj besed namenil tudi o svetovnem prvenstvu.

Nastopili ste na svetovnem prvenstvu, kar bodo za številne vrhunske ase vedno ostale neizživete sanje.

”Lepo je slišati, da si bil na SP 2010. To je res krasen pečat moje kariere, ki me bo spremljal vse življenje. Pa ne zaradi tega, ker te ljudje na to opominjajo, ampak zaradi tega, ker si za tvojo državo dosegel nekaj nepozabnega. Posebno pa je zlasti zaradi tega, ker smo dosegli prvo in za zdaj edino zmago Slovenije na svetovnem prvenstvu. Čez 20 ali pa 40 let, ko se bo Slovenija uvrščala na velika tekmovanja, bo to še vedno prva zmaga. To je res velika reč. Ni ga lepšega kot igrati za reprezentanco. Za svojo državo. Na klubski ravni si ne moreš predstavljati, kako je veselje v reprezentanci bistveno večje. Že v Južni Afriki smo bili presrečni, nato pa je to zadovoljstvo dozorevalo. Kot vino. Kakor mineva čas, je dejal Andrej Komac.