IZ POSOČJA S POLNIM PLENOM

Primorski derbi zgornjega dela lestvice tretje slovenske nogometne lige zahod je v Posočju pripadel vodilnim nogometašem ajdovskega Primorja. Slednji so na razmočeni travnati površini prišli do zmage v samem zaključku srečanja. Junak pa zopet kapetan Amel Džuzdanović.

V deževnem vremenu v tolminskem športnem parku pred dobrimi 300 gledalci, sta ekipi prikazali dokaj enakovredno predstavo, z redkimi priložnosti. Ajdovci, katere je spodbujalo lepo število navijačev so na svoje priložnosti čakali predvsem iz protinapadov. Primorje je nastopilo brez dveh pomembnih igralcev, saj je zaradi kazni ni smel igrati napadalec Jakob Kodermac, medtem ko Nik Plavšič Vajde še ni saniral poškodbe mišice.

Vratar Januš Štrukelj je ohranil mrežo nedotaknjeno

V prvem polčasu se mreži nista zatresli in dolgo časa je kazalo, da se tudi v drugem ne bosta.  Tolmin je konkretno dvakrat zapretil prek njihovega najboljšega posameznika Grege Debenjaka. V prvi akciji ga je zaustavila vratnica, v drugi pa je lepo v kazenskem prostoru našel Zornika, a se je izkazal gostujoči čuvaj mreže Štrukelj. Ko je že vse kazalo na delitev točk je prišla na vrsto odločilna 85. minuta tekme. V kazenskem prostoru so Tolminci nepravilno zaustavili Leona Kodermaca in sodnik Jerič je nemudoma pokazal na najstrožjo kazen. Domači so sicer protestirali, kapetan Primorja Amel Džuzdanović pa je rutinirano zadel in poskrbel, da so se tri točke odpeljale v Ajdovščino.

Primorje ima po 13. krogih dve točki naskoka pred ljubljansko Svobodo. Z morebitno zmago v sosedskem derbiju proti Vipavi bi rdeče-črni osvojili naslov jesenskega prvaka.

Trenutek, ko je bil nepravilno zaustavljen L. Kodermac

Andrej Komac (trener Primorja) za Primorske novice: ”Pričakoval se tovrstno tekmo. Prvi polčas je bil izenačen z nekaj polpriložnostmi iz prekinitev. V nadaljevanju so Tolminci resda zadeli okvir vrati in imeli rahlo pobudo v uvodnih 20-ih minutah drugega polčasa, a prav veliko si niso ustvarili. Odločila je enajstmetrovka, ki je bila na prvi pogled čista. Zadovoljni smo z nadaljevanjem pozitivnega niza tudi ob upoštevanju okoliščin. Skozi teden smo imeli zdravstvene težave, ki so se pokazala tudi med samo tekmo, kar je botrovalo nekaterim prisilnim spremembam. Smo pa do konca verjeli, da lahko skozi igro pridemo do želenega izida.”

Foto: Primož Brecelj


Sobota, 9. 11. 2019 | 13. krog 3. SNL | Tolmin

NK TKK TOLMIN 0:1 ND PRIMORJE (0:0)

⚽ Amel Džuzdanović (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL