7 ZADETKOV V MREŽI RIBARJEV

Na Mestnem stadionu so nogometaši ajdovskega Primorja zabeležili novo zmago. Tokrat so prepričljivo s kar 7:0  odpravili Izolo. Pri rdeče-črnih je izstopal Tilen Nagode, ki je trem zadetkom dodal še asistenco pri zadnjem domačem zadetku. Primorje naslednje srečanje odigralo v soboto, 9.9. 2019  v Tolminu.

Turobno in megleno vreme je na ajdovski stadion privabilo okrog 300 gledalcev, ki so si ogledali dvoboj nekdanjih prvoligašev, Primorja in Izole. Domači so v tekmo vstopili motivirano in trdno odločeni, da se še bolj zasidrajo na vrhu lestvice, Izola pa je poskušala nadaljevati svoj niz neporaženosti. Na mokri a dobro pripravljeni zeleni površini so se mnogo bolje znašli domači igralci, ki so goste iz obale popolnoma nadigrali in jih domov poslali s sedmimi goli v mreži, kar se v številnih dvobojih teh dveh klubov še ni zgodilo.

Primorje je povedlo v 18. minuti, ko si je vratar gostov privoščil napako in prijel žogo po podaji svojega soigralca. Prosti strel s približno desetih metrov je uspešno realiziral domači kapetan Amel Džuzdanović in tako dosegel svoj deveti gol v sezoni. Izola se je poskušala vrniti v igro, a so bili Sinovi burje tokrat preprosto predobri. Brez težav so nadzirali igro in si pripravili številne priložnosti. Po lepi akciji, ki jo je sam začel, je na 2:0 povišal Tilen Nagode, tik pred koncem polčasa pa je zadel še Žan Podgoršek in bilo je jasno, da bodo Izolani težko odnesli celo kožo iz Ajdovščine.

Tudi drugi del je prinesel podobno sliko in ko je v 50. minuti drugič zadel Tilen Nagode je bilo jasno, da so gostje vrgli puško v koruzo. Sledile so si številne lepe in kombinatorne akcije domačih, plod tega pa so bili še trije zadetki, uspešni so bili Žan LebanJaka Kuraj in še tretjič, igralec tekme, Tilen Nagode. Zmaga bi lahko bila še višja, če bi v drugem polčasu, po prekršku nad Nagodetom, Jakob Kodermac realiziral enajstmetrovko, a je bil gostujoči vratar Počkaj uspešnejši. Več kot zaslužena zmaga domačih, trener Andrej Komac pa je lahko zelo zadovoljen s predstavo svojega moštva. Do konca jesenskega dela sledijo še dve tekmi, sobotno gostovanje v Tolminu in za zaključek derbi v Vipavi.

vir in slika: Lokalne Ajdovščina


Sobota, 2. 11. 2019 | 12. krog 3. SNL | Ajdovščina

ND PRIMORJE 7:0 ELTA IZOLA (3:0)

⚽ Tilen Nagode (3x), Amel Džuzdanović, Žan Leban, Jaka Kuraj in Žan Podogoršek

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL