PRIMORJE V 94. MINUTI DO ZMAGE IN VODSTVA NA LESTVICI

Enajsti krog v 3. SNL je največ veselja prinesel v tabor rdeče-črnih. Po začetnem zaostanku so preobrnili potek srečanja v svojo smer in na koncu zasluženo slavili z 1:2. Strelec odločilnega zadetka je bil Jakob Kodermac. 

Ajdovci so tokrat gostovali v Kranju pri tamkajšnji ekipi Save. Primorje se je zopet v zelo pomembnem obračunu proti  neposrednemu tekmecu v boju za vrh znašlo v rezultatskem zaostanku. Navidez nenevarna podaja v kazenski prostor Aleksandra Bodirože je bila tako z(a)vita, da je presenetila tudi obrambo gostov in končala za hrbtom Januša Štruklja. Tekmovalni odziv izbrancev Andreja Komca, ki zaradi poškodb ni mogel računati na prispevek Matije Škarabota, Nika Plavšiča Vajdeta in Harisa Dedića, je bil zopet pozitiven. Tik pred koncem prvega polčasa je za izenačenje poskrbel kapetan Amel Džuzdanović. Slednji ima na svojem kontu osem prvenstvenih zadetkov.

Tudi v drugem delu so Sinovi burje imeli terensko pobudo. Domačini so se predvsem dobro postavljali v fazi obrambe in prežali na protinapade, ki pa so bili v že v kali zatrti. Vztrajnost Primorja se je obrestovala v sodnikovem podaljšku. Znova je na sceno stopil Džuzdanović, ki je v kazenskem prostoru domačih lepo našel Jakoba Kodermaca. 22- letnik je darilo sprejel z odprtima rokama in premagal domačega čuvaja mreže Kregerja za sedmo ligaško zmago.

Z novimi tremi točkami se je Primorje ponovno zavihtelo na sam vrh lestvice. Pred drugouvrščeno Svobodo ima dve točki naskoka. V 12. krogu v Ajdovščino prihaja Elta Izola, ki zaseda 10. mesto na ligaški tabeli.


Sobota, 26. 10. 2019 | 11. krog 3. SNL | Kranj

NK SAVA KRANJ 1:2 ND PRIMORJE (1:1)

⚽ Amel Džuzdanović in Jakob Kodermac (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL