GOLEADA V AJDOVŠČINI PRINESLA DOMAČIM REMI

V 10. krogu 3. SNL zahod je padlo 16 zadetkov, kar polovico od teh jih je padlo na Mestnem stadionu v Ajdovščini. V mestu burje je gostovala prvouvrščena ekipa Svoboda iz Ljubljane. Končnih 4:4 je odraz tega, da je bilo srečanje zelo zanimivo. 

Derbi z vrha lestvice je upravičil vsa pričakovanja. Lahko bi rekli, da jih je celo presegel, saj smo bili poleg velikega števila zadetkov priča tudi rezultatskim preobratom. V prvem polčasu je Ajdovcem v napadu ponagajala sreča, saj so bili iz zelo ugodnih situacij nenatančni. Je pa svojo prvo priložnost po prekinitvi izkoristil najboljši strelec prvenstva Aleksandar Đokić.  Z rezultatom 0:1 se je tudi končal prvi polčas, v katerem je moral domači trener Andrej Komac opraviti že dve menjavi. Iz igre sta morala zaradi poškodbe morala Plavšič Vajde in Škarabot.

Amel Džuzdanović je bil ponovno razpoložen

Slabe novice so se preselile v nadaljevanje. V pičlih desetih minutah smo videli kar štiri zadetke. Najprej je v 48. minuti, po napaki ajdovskega čuvaja mreže Štruklja, drugič udaril Đokić, Že čez dve minuti nova nezbranost v ajdovski obrambi, napako je kaznoval Ivanovski. Ko je že vse kazalo na polom Primorja, je stvari v svoje noge vzel kapetan Džuzdanović. V pičlih šestih minutah je znižal na 2:3 in Sinovi burje so krenili na vse ali nič. Domače je v 64. minuti ponovno ohladil Aleksandar Đokič s svojim tretjim zadetkom na derbiju. Z 25-ih metrov je ukanil nemočnega Štruklja. Potem pa je sledil najbolj sporen trenutek tekme. Po kotu je za znižanje izida poskrbel Taulant Kadrija. Ljubljančani so protestirali zaradi igre z roko, a sodnik svoje odločitve ni spremenil.  Z novim zagonom so Ajdovci po golu Tilna Nagodeta prišli do izenačenja, ni veliko manjkalo pa bi v končnici prišli celo do popolnega zasuka. Na koncu bi lahko rekli, da sta si obe ekipi za odlično predstavo zaslužili po točko.

Ajdovce v 11. krogu čaka dvoboj v prestolnici Gorenjske, kjer bodo moči prekrižali s kranjsko Savo.


ND PRIMORJE 4:4 NK SVOBODA LJUBLJANA (0:1)

⚽ Amel Džuzdanović (2x), Taulant Kadrija in Tilen Nagode (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL