S TOČKO IZ LJUBLJANE

Za nogometaši ajdovskega Primorja je težko gostovanje proti Iliriji, ki jo vodi nekdanji trener Primorja, Borut Jermol. Že pred prihodom v Ljubljano je bilo namreč jasno, da zaradi različnih razlogov ne bo kar nekaj prvokategornikov. Manjkali so kapetan Amel Džuzdanović, Matija Škarabot in kaznovani Anže Kuraj.

Na zelo slabi travnati površini v prvem delu igre ni bilo omembe vredne priložnosti. Trener gostov Andrej Komac je bil že v 30. minuti prisiljen v prvo menjavo. Zaradi neugodnega padca in s tem bolečin v hrbtu je iz igre odšel Tilen Nagode. Sicer so rahlo pobudo v prvem polčasu imeli domači igralci Ilirije.

Nadaljevanje je bilo bolj po okusu Ajdovcev, ki so bili preko Lebana in Kodermaca vse nevarnejši. Pri dveh, treh zaključnih akcijah bi se lahko bolje odzvali. Največ razburjenja je bilo v sami končnici srečanja, ko je v domači kazenski prostor prodrl Nik Plavšič Vajde in bil pri tem nepravilno zaustavljen. Piščalka sodnika Andreja Žnideršiča je ostala nema in ekipi sta se razšli z neodločenim izidom.

Ajdovci z osvojenimi 20-točkami zasedajo trenutno drugo mesto na lestvici 3. SNL-zahod, točko pred njimi je ljubljanska Svoboda, ki bo to soboto gost v Ajdovščini. Na Mestnem stadionu se tako obeta vnovičen derbi, tekma se prične ob 15.30.


Sobota, 12. 10. 2019 | 9. krog 3. SNL | Ljubljana

ND ILIRIJA 0:0 ND PRIMORJE (0:0)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL