PREVEČ NAPAK ODNESLO NAPREDOVANJE V POKALU MNZ

V sredo je bil odigran krog v pokalu pod okirljme MNZ Nova Gorica. Nekaj več kot sto gledalcev si je na Mestnem stadionu ogledalo srečanje med Primorjem in Brdi.

Trener domačih Andrej Komac je pošteno premešal udarno enajsterico v primerjavi z ligaškimi tekmami. Priložnost za dokazovanje so dobili igralci, ki v prvenstvu igrajo manj. Med drugim se je v prvi postavi znašel tudi mladinec Aldin Karabegović. Sinovi burje so začeli podjetno in kaj kmalu bi lahko povedli z 2:0. Jakob Kodermac je dvakrat prišel do priložnosti za zadetek, a ga je v obeh primerih zaustavila vratnica. Gostje, ki so že od 8. minute igrali brez kaznovanega Goloba pa so iz treh protinapadov dosegli tri zadetke in nepričakovano odšli na odmor z veliko prednostjo.

Primorje je v drugi del vstopilo z drugačnim sistemom igre in dvojno menjavo. Na igrišče sta prišla Dedić in Leban. Ajdovci so pritisk kronali z dvema hitrima zadetkoma. Uspešna sta bila Nik Plavšič Vajde ter Anže Kuraj iz enajstmetrovke. Pri rezultatu 2:3 je dišalo po preobratu. Napadalne akcije rdeče-črnih so se vrstile ena za drugo. Trener Komac je še dodatno osvežil napadalne moči z vstopoma Džuzdanoviča in Leona Kodermaca.  Toda sledila je  nepazljivost v domačem kazenskem prostoru in druga enajstmetrovka na srečanju, tokrat v korist Brd. Gostje so jo uspešno realizirali in znova pobegnili na dva zadetka prednosti. A že v naslednjem napadu je lepo zadel rezervist Leon Kodermac in znižal na 3:4.  V zadnjih desetih minutah je sledilo pravo obleganje pred vrati Bricev. Gostje so se krčevito branili in naposled tudi zadržali. Tako Primorje zaključuje pokalno pot v  prvem krogu.

Nova pomembna tekma pa varovance Andreja Komca čaka že v soboto, ko odhajajo na zahtevno gostovanje k ljubljanski Iliriji. Slednja igra pod vodstvom Boruta Jermola zelo dobro, saj so v prvenstvu izgubili le enkrat.


Sreda, 9. 10. 2019 | 1. krog MNZ NG – pokal | Ajdovščina

ND PRIMORJE 3:4 NK BRDA (0:3)

⚽ Nik Plavšič Vajde, Anže Kuraj in Leon Kodermac (Primorje)