Z NAJBOLJŠO PREDSTAVO SEZONE ČEZ ŠENČUR

Nogometaši ajdovskega Primorja so proti neposrednemu tekmecu za vrh lestvice prikazali najboljšo predstavo v sezoni in slavili z 2:1.

Za Primorje se je srečanje začelo izvrstno. Po fenomenalni kombinaciji je v osmi minuti srečanja svoj šesti prvenstveni zadetek dosegel Jakob Kodermac.  Tudi po vodstvu so domačini prevladovali na igrišču Mestnega stadiona v Ajdovščini. Za povišanje vodstva bi lahko poskrbel Anže Kuraj, a je zastreljal enajstmetrovko, potem ko so Gorenjci igrali z roko v kazenskem prostoru.

Tudi v drugem delu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Kodermac bi lahko dosegel še drugi gol na srečanju vendar mu je veselje preprečila vratnica. Eno izmed redkih priložnosti so v 75. minuti izkoristili igralci Šenčurja. Jaka Kuraj je nepravilno oviral napadalca gostov v domačem kazenskem prostoru. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Samo Kokalj. Nova sprememba na semaforju pa že čez tri minute. Sodnik je bil primoran piskati še tretjo enajstmetrovko na derbiju, drugo za rdeče-črne. Gostujoča obramba je nepravilno zaustavila Tilna Nagodeta, ki je v 62. minuti vstopil namesto Žana Lebana. Odgovornost je prevzel domači kapetan Džuzdanović in z natančnim strelom premagal Vrečiča za končnih 2:1.

Primorje se je zavihtelo na vrh prvenstvene lestvice, kjer ima 19 točk. S točko manj je na drugem mestu ljubljanska Svoboda, na tretjem pa Brinje Grosuplje in Tinex Šenčur s 16-imi točkami. Sinovi burje bodo naslednjo tekmo odigrali že v sredo, 9.10.2019 v okviru pokala MNZ Nova Gorica. Na Mestni stadion v Ajdovščino prihaja drugoligaš NK Brda. Pokalna tekma se prične ob 16.00.


Sobota, 5. 10. 2019 | 8. krog 3. SNL | Ajdovščina

ND PRIMORJE 2:1 NK TINEX ŠENČUR (1:0)

⚽ Amel Džuzdanović in Jakob Kodermac (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL