PRIMORJE OD 0:3 DO 3:3

Ajdovci so pred začetkom srečanja  veljali za papirnate favorite proti Žirovcem, a so glede na razvoj dogodkov na igrišču in rezultatski potek, na koncu lahko zadovoljni s točko. Sploh po tem, ko so v 55. minuti zaostajali že z velikanskih 0:3.

Sončna sobota je na Mestni stadion v Ajdovščini privabila okrog 200 ljubiteljev okroglega usnja. Slednji so videli kar šest zadetkov, ogromno število rumenih kartonov, dva rdeča kartona in naelektreno vzdušje na tribunah. Domačim nogometašem se je po robu postavila čvrsta in organizirana ekipa NK Žiri.

Sinovi burje so spet imeli terensko pobudo, a kaj kmalu je prišla streznitev v obliki hitrega protinapada gostov in na semaforju je pisalo 0:1. Ko je tik pred polčasom z odlično izmerjenim strelom zadel še kapetan Nace Eržen, so se stvari zelo zakomplicirale. Trener Komac je zato ob polčasu opravil kar trojno menjavo. Na igrišče so prišli Zavnik, Plavšič Vajde in povratnik po poškodbi Tjaž Žgur.

Za končnih 3:3 je zadel Amel Džuzdanovič

Ko je že kazalo, da se bodo domači rezultatsko približali, so Žirovci s hitrim protinapadom še tretjič premagali vratarja Štruklja. Nato se je pričel ajdovski juriš na vse ali nič. Spremljali smo enosmerni promet proti vratom Klemna Zupeta. Odprlo se je v 62. minuti, ko je z neposredne bližine zadel Amel Džuzdanović in začel se je lov na goste z Gorenjske. Kaj kmalu zatem je na 2:3  s strelom s strani znižal Tilen Nagode in domača publika je bila na nogah. Nato pa je na sceno stopil sodnik Denis Šabanagić, ki je v celotnem srečanju podelil kar 15 rumenih kartonov. Popolnoma po nepotrebnem je izključil domačega igralca Nika Plavšiča Vajdeta, sprožil val negodovanja na tribunah ter zaustavil nalet Ajdovcev. Upe na remi je v 90. minuti obdržal vratar Januš Štrukelj, ki je s sijajno reakcijo preprečil četrti zadetek Gorenjcev. Borbenost domačih se je obrestovala v zadnjih trenutkih srečanja, ko je malce na silo enajstmetrovko izsilil Jakob Kodermac. Za remi je poskrbel najboljši posameznik dvoboja Amel Džuzdanovič, ki je rutinirano zadel s kazenskega strela.

Primorje bo naslednje srečanje odigralo v Mirnu proti Adrii.


Sobota, 14. 9. 2019 | 3. krog 3. SNL | Ajdovščina

ND PRIMORJE 3:3 NK ŽIRI (0:2)

⚽ Amel Džuzdanovič (2x), Tilen Nagode (Primorje)

⚽ Bric Krolnik (2x), Nace Eržen (Žiri)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL