GORENJCI ZADALI PRIMORJU PRVI PORAZ

Ajdovci, ki so odlično krenili v novo sezono 3. SNL- zahod, so tokrat gostovali na Gorenjskem. Dosedanje tri prepričljive zmage, osem doseženih golov in le en prejet, so bili razlog, da so navijači rdeče-črnih upali na nadaljevanje zmagovite serije. 

Žal je sobotno gostovanje na Bledu prineslo streznitev in potrditev, da bo vsaka tekma v ligi poglavje zase. Blejci, ki se jim je v prejšnji sezoni kot prvaku v 3. SNL – center, za las izmuznila drugoligaška konkurenca, so znali kaznovati vse pomanjkljivosti varovancev Andreja Komca.

Okrog 100 gledalcev je prvi zadetek videlo že v 20. minuti srečanja, ko je enajstmetrovko za domače uspešno realiziral Stanko. Le slabih pet minut kasneje se je po strelu Žana Lebana stresel okvir domačih vrat.  Gorenjci so hitro odgovorili in zadeli po pridobljeni žogi iz protinapada.

Odgovora Primorja ni bilo niti v drugem polčasu, ko je trener Komac opravil nekaj zamenjav. Odločitev je padla v 70. minuti, ko je domače vodstvo ponovno povišal Stanko, usodo Sinov burje pa je dokončno zapečatil Potočnik v 75. minuti. Omenimo še, da so v taboru Primorcev preštevali tudi ranjence. Predčasno sta zaradi poškodb igrišče zapustila Žan Podgoršek in vratar Januš Štrukelj. Slednji je zaradi prejetega udarca v predel glave odšel na pregled v jeseniško bolnišnico.

Primorje je tako doživelo prvi poraz v sezoni, priložnost za popravni izpit pa bo že v soboto, 14. septembra, ko na Mestni stadion v Ajdovščino prihaja ekipa Žiri.


Sobota, 7. 9. 2019 | 4. krog 3. SNL | Bled

NK BLED 4:0 ND PRIMORJE (2:0)

⚽ Ladislav Stanko (2x), Moreno Remškar, Domen Potočnik (Bled)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL